NOVOSTI IZ ROVINJA

Massimo Bottura posjetio San Rocco, a večerao u Agli Amici, Marina Gaši oduševila rižotom

 Weekend Food Festival/
Superstar među chefovima stigao je u Istru, ručao u Brtongli, a zatim se družio sa chefovima u novom restoranu prijatelja Scarella

Massimo Bottura je stigao u Istru. Odmah po dolasku ručao je u boutique hotelu i restoranu San Rocco u Brtonigli koji je najpoznatiji po pripremi jela s tartufima. Osobito je lijepo ručati na njihovoj terasi uz bazen, a u sklopu kamenog zdanja koje neodoljivo podsjeća na toskanske vile. Također, obitelj Fernetich koja vodi San Rocco poznata je i po proizvodnji maslinovih ulja te je Bottura imao prilike kušati i istarska ulja.

image
Ustupljena Fotografija/

Večer je pak proveo u rovinjskom restoranu Agli Amici čiji se matični restoran nalazi u Udinama i nosi dvije Michelinove zvjezdice. Restoran vodi talentirani Emanuele Scarello koji je ujedno i vrlo dobar Botturin prijatelj pa Massimo ipak nije propustio priliku da podrži Scarella na gala večeri koju su još pripremali: Chiara Pavan iz restorana Venissa (1* Michelin zvjezdica), Joao Rodrigues iz restorana Feitoria (1* Michelin zvjezdica) te iznimna Marina Gaši iz restorana Marina. Ovo je jedna od temastkih gala večera u organizaciji Weekend Food Festivala. Tema spomenute večere bilo je "more" pa ne čudi da su od hrvatskih chefica za tu priliku angažirali upravo Marinu Gaši koja je jedna od najboljih chefova u zemlji kad je riječ o morskim specijalitetima.

image
Weekend Food Festival/

"Scarello je veliki profesionalac, servis je bio izniman, tajming je bio savršen. Jako je važno kod večera koje kuha veći broj chefova da se ne izgubi ritam. Gosti su pohvalili upravo tu uigranost." podijelila je s nama Marina Gaši nakon večere u restoranu Agli Amici.

image
Weekend Food Festival/

Marina Gaši je pravi majstor kad je riječ o pripremi tjestenine i rižota pa ne čudi da se za ovu priliku odlučila pripremiti rižoto. Taj potez može biti riskantan ako osoblje u restoranskoj sali i kuhinji nije uigrano jer se rižoto mora poslužiti dok je još "živ" savršeno kremast i odgovarajuće teksture. Također to je vrlo izazovno pripremati za veći broj ljudi. Gaši je pripremila rižoto na bazi spicy temeljca i patea od brancinove jetre.

"Dojmovi gostiju bili su izuzetno pozitivni, a Bottura je jako simpatičan. Baš smo se lijepo družili i bio gušt raditi s ovakvim profesionalcima u kuhinji posebno Scarellom." zaključila je Gaši

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:27