PAPAK NIJE PAPAK

Mate Janković i Varionica predstavili pivo Papak koje ujedno podržava i fundaciju Budi foodie!

Facebook page Mate Janković

"Dragi moji prijatelji, danas je dan zbog kojeg sam izuzetno ponosan. Nakon višemjesečnog čekanja Papak je konačno ugledao svjetlo dana." podijelio je na društvenim mrežama Mate Janković koji je u suradnji s craft pivovarom Varionica osmislio novo pivo čija stilistika odgovara češkom pilsneru.

Poznat po svom britkom diskursu, Janković je objasnio kako Papak zapravo nije papak te podržava inicijativu Budi foodie tako da od svakog prodanog piva 50 lipa odlazi spomenutoj fundaciji. Podsjetimo da je riječ o inicijativi chefa Rudolfa, čiji je cilj edukacija budućih naraštaja chefova, podizanje standarda domaće gastronomske scene te poticanje mladih ljudi ka karijerama u modernoj gastronomiji i ugostiteljstvu. Budi Foodie fundacija dio je Chefs’ Stage gastronomske platforme u sklopu koje je chef Štefan sa svojim timom organizira međunarodni kongres gastronomije i ugostiteljstva u Šibeniku.

image
Facebook page Mate Janković


Novo pivo koje je produkt suradnje Jankovića i Varionice moći ćete premijerno kušati u zagrebačkoj gostionici Ficlek i to 15. srpnja. Chef Mate Janković zadužen je za gastronomski dio, na licu moći ćete kušati i novo pivo, a cijena menija je 120 kuna. Također, Mate je najavio i skorašnje gostovanje u Puli te će vrlo vjerojatno novo pivo uskoro imati i istarsko predstavljanje.

image
Facebook page Mate Janković


"Kao osoba čiji je background ugostiteljstvo, lijep je osjećaj pomoći toj zajednici u ovako teškim vremenima, te sudjelovati u kreiranju bolje budućnosti za mlade ljude koji su odabrali ovo plemenito zanimanje. Jer Papak nije papak, Papak je pivo koje daje. Uskoro vise informacija. Danas nitko sretniji od mene. Uskoro ćemo nazdraviti Papkom. Živjeli!" zaključio je Janković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:31