RITAM SCENE

Matija Bogdan postaje executive chef za restorane Aminess hotela na Korčuli, Makarskoj i Krku

 Berislava Picek/Cropix
Aminess hoteli godinama ulažu u edukaciju zaposlenika i podizanje kvalitete što je jedini način da ugostiteljstvo preživi

Chef Matija Bogdan prelazi u grupaciju Aminess Hotels & Resorts. Radit će na poziciji executive chefa za tri restorana Aminess hotela i to u Korčuli, Makarskoj i Korčuli koji se treba otvoriti početkom lipnja ove godine. Izbor chefa Matije Bogdana je logičan budući da ovaj 30-godišnji kuhar iza sebe ima uspješan dugogodišnji angažman u londonskom restoranu Ledbury koji nosi dvije Michelinove zvjezdice gdje je radio kao desna ruka velikom Brettu Grahamu, instituciji svjetske gastronomske scene. Iza Bogdana je nekoliko projekata u Hrvatskoj od kojih je najvažniji onaj u zagrebačkom restoranu Mano 2.

Grupacija Aminess hotela već nekoliko godina progresivno ulaže u podizanje razine kvalitete i standarda u kuhinjama hotelskih restorana, a saznajemo kako ulaganja nisu samo na razini plaćanja velikih imena već mnogo ulažu u postojeće osoblje, primjerice glavnim kuharima plaćaju edukacije i staževe u raznim restoranima.

Trenutno je jedan od glavnih ambasadora i edukatora David Skoko koji već godinama organizira gostujuće večere i edukacije s poznatim chefovima poput Hrvoja Zirojevića, Janeza Bratovža i Matije Bogdana. Snažno i progresivno ulaganje u ljude jedini je način da ugostiteljstvo preživi, a onda se podigne i razina kvalitete u bilo kojem smislu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:10