UGODNO I JEDNOSTAVNO

Matsu je novo mjesto s poštenim cijenama idealno za one koji tek kreću u svijet azijske kuhinje

Matsu za sada postoji na dvije lokacije, a uskoro možemo očekivati i nekoliko novih

Nedavno je u zagrebačkoj Domobranskoj ulici na broju 27 otvoren Matsu, još jedan azijski restoran u kojem su ovom tipu kuhinje odlučili pristupiti na jednostavniji način, a samim time i prihvatljiviji većem broju ljudi. Matsu nudi klasike kao što su spring rolice, kozice u panko mrvicama, tom yum kha juhu, gyoze s piletinom i svinjetinom, bao bunse, teriyaki losos, različite wokove i salate, a za desert ovdje možete naručiti mochi, rižin puding s voćem, slatke spring rolice te slastice u kojima kombiniraju okuse yuzua, matche i passion fruita. Ono što Matsu izdvaja od konkurencije su prilično pristupačne cijene za dobiveno, otprilike euro do dva niže nego u drugim, poznatijim azijskim restoranima u Zagrebu, te umjereni okusi idealni za one koji se tek upuštaju u svijet azijske kuhinje.

Kada smo ih ovih dana posjetili, isprobali smo vrlo dobre gyoze sa svinjetinom koje ovdje koštaju 5,60 eura za pet komada i bao bunse sa sporo pečenom glaziranom svinjetinom i wok povrćem (7,90 eura za dva prilično zasitna komada) koje su bile dobre, ali voljeli bismo da je meso sočnije. Isto bismo rekli i za Panang curry kojem bismo, osim toga, voljeli dodati i još malo ljutine.

Jedno od popularnijih jela u Matsu je i teriyaki losos, koji se i nama svidio najviše, upravo zbog komada ribe koji nije bio presušen, raspadao se na dodir vilice, a okusom i teksturom dobro se slagao s ostalim dodacima. Ovdje ćete ga platiti 10,50 eura što je prilično dobra vrijednost za novac budući da ćete se od ovog jela zbilja dobro najesti.

Osim navedenih jela, u Matsu smo isprobali i dobar sushi s tunom i lososom (nude ga i u varijanti s tofuom), a na kraju večere svi za stolom složili smo se kako bismo se ovdje, osim na porciju lososa i nekoliko drugih jela, vratili i na odličan mochi s pistacijom, kokosom i mangom. Također, isprobali smo nekoliko koktela, koje je za Matsu osmislio koktel majstor Filip Lipnik, a najviše nam se svidjela slatkasta kombinacija manga i tabasca.

Osim na Sv. Duhu, u Domobranskoj ulici, Matsu je otvoren i u Zaprešiću, u Ulici kardinala Alojzija Stepinca na broju 48, a s obzirom na to da ovaj restoran pripada istoj grupaciji kojoj pripadaju i Batak restorani, Gyotaku sushi i Torterie Macaron, možemo očekivati otvaranje Matsu restorana na još nekoliko lokacija. Načuli smo da bi se prvi novi lokal trebao otvoriti u Buzinu. Svakako vrijedi napomenuti i kako je u Matsu u Domobranskoj najbolje doći javnim prijevozom nakon kojeg vas čeka još 4-5 minuta šetnje, upravo zato što je parking u ovom dijelu nešto teže pronaći. Za više informacija, svakako popratite društvene mreže Matsu restorana - Facebook i Instagram.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 19:37