IDEMO U MEĐIMURJE

Međimurski vinari uskoro u sklopu Urbanova otvaraju podrume, saznali smo detalje

 Matej Ščavničar/
Urbanovo ove godine neće izgledati kao inače, no svi zainteresirani početkom mjeseca mogu obići velik broj podruma međimurskih vinara

Najpoznatija međimurska vinska manifestacija ove se godine, zbog situacije s pandemijom koronavirusa, možda neće održati u svom klasičnom izdanju, ali organizatori su doskočili jednostavnim rješenjima kojima će svima zainteresiranima pružiti mogućnost da i dalje kušaju vina velikog broja međimurskih vinarija. Naime, nakon što je održano ocjenjivanje vina, vinari kreću s otvaranjem svojih podruma. Otvoreni podrumi tako će se ove godine održati od 3. do 6. lipnja kada će vinarije Gornjeg Međimurja gostima omogućiti obilazak, degustaciju te mogućnost kupnje pojedinih etiketa.

"Ono što je sigurno; Međimurje ima vrhunska vina, vina koja je potvrdila struka. Najbolji poziv na Otvorene podrume stoji iza nagrada koje su i ove godine vinari osvojili ne samo na našim ocjenjivanjima vina nego na Decanter World Wine Awards Decanteru, najprestižnijem ocjenjivanju vina na svijetu. Međimurci su dobili 15 odličja", rekli su nam organizatori.

image
Matej Ščavničar/

Vrata vinarija početkom lipnja ove godine tako otvaraju Vinarija Cmrečnjak Vinarija DK Dvanajščak –Kozol, Izletište Vinska kuća Hažić, Vina Horvat, Vinarija Kerman, Vinarija Kocijan, Izletište Vinska kuća Kossi, Vina Kunčić, Vina Medenjak, Munđarov breg – Filip Palašek, Vinarija Novak, Podrum Štrigova, Vinarija Solum i Vinarija Štampar.

Organizatori kažu kako je dodatan plus svakako i pogled na zelene brežuljke koji se prostire iz velikog broja vinarija, a tu su i brojne gastronomske poslastice. Tako posjetitelje uz vina očekuje i bogata ponuda suhomesnatih delicija, sirevi domaćih OPG-ova, a na Mađerkinom bregu, u sklopu relativno novog ugostiteljskog objekta vinarije Štampar, svoje burgere pripremat će međimurski chef Marko Palfi.

"Iako živimo u čudnim, nenormalnim vremenima, ne smijemo zaboraviti na druženje, ljudske međuodnose i prijateljstva. A najbolji način za njegovanje prijateljstva je razgovor uz čašu vina. Kažu Međimurci da su ondje svi poznanici, a uz čašu vina postat će te i prijatelji. Dojdite ne bude vam žal!", poručili su organizatori.

Dobro je dodati i kako vinske podrume zainteresirani mogu posjetiti i ostatak godine, no obavezna je prethodna najava.

image
Matej Ščavničar/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:28