Kratko u ponudi

Meki i prhki gorko-slatki keksići novost su u ponudi domaćeg proizvođača, i baš su dobri

 Privatni album
Uz medenjake, sada su u limitiranom retro pakiranju, koje može poslužiti i kao ukras u vašem domu, dostupni i amoreti

Uz blagdansko pakiranje medenjaka, koji su se vratili na police Mlinara, ove godine su u najvećem domaćem pekarskom lancu dostupni i mirisni amoreti. Naime, nakon što su krajem prošle godine ponudili ograničenu seriju medenjaka u prigodnom božićnom pakiranju - koji su planuli i prije nego što ste mogli izgovoriti keks - ove blagdane, sudeći prema komentarima svih koji su ih već imali priliku probati, imaju novi blagdanski hit.

image

Limited edition heritage keksići

Ustupljena fotografija

Ohrabreni velikim interesom za medenjake, Mlinarove prve tzv. limited edition heritage keksiće, linija je sada proširena posebnom edicijom hrskavih amoreta, poslasticom poznatom diljem svijeta zbog svog zanimljivog gorkasto-slatkog okusa. Limitirana izdanja heritage keksića u preslatkim retro pakiranjima koja mogu poslužiti i kao ukras u domu, već su krenula na put iz šibenske tvornice.

image

Amoretti

Ustupljena fotografija

Njihovim medenjacima i amoretima, kažu iz Mlinara, ne samo da darujete božanstvene okuse, već i priču o baštini, tradiciji i samoj biti blagdana. Priča počinje prije više od jednog stoljeća u Križevcima, gdje je Hinko Schwartz prvo otvorio paromlin i tvornicu drvene robe te nakon toga 1903. osnovao tvrtku "Prvi križevački paromlin i paropila Hinko Švarc i sinovi", danas poznatiju kao Mlinar. Jedna od Mlinarovih posebnosti i tada su bili upravo medenjaci. Bogati mirisom i okusima, danas predstavljaju pravi duh blagdana, još otkako su prvi put zamirisali samostanskim kuhinjama u 12. stoljeću.

image
Privatni album

A prhkim amoretima možete svojim najbližima pokazati koliko ih volite, jer osim što u nazivu kriju najljepšu riječ na svijetu (amore, odnosno ljubav), dolaze u obliku srca. Meki su, prhki i tope se u ustima, a njihova posebnost krije se u vrlo jednostavnim sastojcima, zbog kojih će prijati uz topli čaj ili kavu, ali i uz aromatično kuhano vino. Iako jednostavni, okusima su ovi keksići bogati i evociraju davnu tradiciju blagdana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:55