Essence of Croatia

Meneghettijev chef predstavio novi meni, bolji razlog za posjet Istri nam ni ne treba

 Matija Đanješić/Cropix
Cijena po osobi je 180 eura te uključuje i vinsku pratnju, a jelovnik je dostupan samo u subotu, 13. travnja

Planirate li od sredine travnja koristiti godišnji odmor, a još uvijek razmišljate gdje biste mogli otputovati, možda vam novi meni Meneghetti Wine Hotel & Winery bude dovoljno dobar povod da se zaputite u Istru, u Bale. Naime, kako su objavili na društvenim mrežama, Meneghettijev chef Dami Pejčinović poziva na kulinarsko putovanje u stanciju Meneghetti, na kojem će predstaviti jelovnik koji duboko odjekuje živopisnim okusima lokalnih i organski uzgojenih namirnica, izravno iz njihova vrt.

image
Matej Paluh/Meneghetti arhiva
image

Dami Pejčinović

Matej Paluh/Meneghetti Arhiva

"Svako je jelo posveta zemlji iz koje crpimo život, a pomno kreirano za sljubljivanje odabranih etiketa cijenjenih vinarija Tomac, Clai i Miloš, a sve posvećeno principima prirodnog vinarstva. Rezervirajte svoj boravak i dopustite nam da vas provedemo kroz srce hrvatskog terroira, uhvaćenog u svakoj čaši i svakom zalogaju. Piti ćemo i večerati, ukorijenjeni u ljepotu prirode i njezine dragocjene darove, a vino će nam pričati svoje priče", poručili su iz Meneghettija.

image
Matej Paluh/Meneghetti arhiva
image
Matej Paluh/Meneghetti arhiva

Za doček, gostima će biti posluženi Tomac Blanc de Noirs, Clai Brut Nature te Miloš Rosé 2022. Na jelovniku su Jakobova kapica, jabuka, endivija i korabica u kombinaciji s Tomcem Maranvom Bijelim 2022, "savršeno" jaje s kavijarom, potočarkom i morskom salatom dolazi uz Miloš Stalagmit 2021, dok će se uz raviol s artičokom, divljim šparogama i crnim tartufom služiti Clai Sv. Jakov 2020. Prepelica i bobičasto voće upareni su s Tomac crnim pinotom 2022, dok će plavoperajna tuna uz mostardu biti poslužena zajedno s Miloš Stagnumom 2015. Za kraj tu je Veli Jože sir s đumbirom, bademima i zlatnim grožđicama uz Clai Tasel 2019.

Cijena menija po osobi je 180 eura te uključuje i vinsku pratnju, a jelovnik je dostupan isključivo u subotu, 13. travnja te je broj mjesta ograničen.

image
Matej Paluh/Meneghetti arhiva
image
Matej Paluh/Meneghetti arhiva

Za one koji još nisu imali prigode posjetiti Meneghetti, recimo i kako je riječ o imanju na kojem je hotel kategorizacije 5 zvjezdica (koji je član prestižne udruge luksuznih vila i rezidencija Relais & Chateaux), spa centar, dva restorana, bar i renomirana vinarija s vrhunski opremljenim prostorijama za degustacije vina. Također, osim na nekoliko sati u hrani i piću, ovdje možete uživati i cijeli vikend u vrhunskom smještaju, ali i istražujući Istru i njezine ljepote.

image
Matej Paluh/Meneghetti arhiva
image
Matej Paluh/Meneghetti arhiva

Sve upite i rezervacije možete napraviti pozivom na broj +385 52 528 800 ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Više detalja pogledajte i u njihovoj Facebook objavi u nastavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 13:01