Zvuči zabavno

Michelin lansirao prvu igricu: Postani chef, vodi kuhinju i pokušaj osvojiti zvjezdicu

 Nacon/Michelin
U igrici ste postavljeni u ulogu chefa restorana, koji bira svoj tim i vodi ga kroz niz izazova, baš kao u pravo j kuhinji

Nacon, francuska tvrtka za razvoj video igrica sa sjedištem u Lesquinu, u suradnji s prestižnim Michelinovim vodičem lansirao je igricu pomoću koje možete postati chef vlastitog restorana i, ako ste dovoljno dobri, čak i dobiti Michelin zvjezdicu.

Chef Life: A Restarurant Simulator novitet je u gaming svijetu, a s obzirom na popularnost ove vještine u novije doba, kao i televizijskih emisija koje su popularizirale chefove i kuhanje, sasvim je sigurno kako će postati hit. Uostalom, i prve recenzije idu tome u prilog. Naime, oni koji su je isprobali, hvale iskustvo koje igrica pruža, kao i njezin dizajn.

Inače, igrica je već dostupna na PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switchu i na Steamu. Standardan verzija stoji 29,99 eura, a za "Al forno", koji nudi recepte, drveni roštilj i više namirnica, izdvojit ćete 39,99 eura.

image
Nacon/Michelin

U igrici ste postavljeni u ulogu chefa restorana, koji bira svoj tim i vodi ga kroz niz izazova, baš kao u pravo j kuhinji - od kreiranja jelovnika i pripreme namirnica, do paljenja štednjaka, kuhanja, preko uređenja restorana i pripreme jela za serviranje, pa sve do osvajanja prestižne strukovne nagrade. Očekivano, restoran trebate postaviti "od nule", kako bi to bilo i u stvarnom životu.

Da biste napredovali, morate pokazati kako poduzetničke, tako i kulinarske vještine, a morate "preživjeti" i inspektore te krize. Zanimljivo je i kako vaš restoran, baš kao i u stvarnosti, može osvojiti i Bib Gourmand preporuku, koja je, ako je vjerovati onima koji su je zaslužili, često vrjednija od same Michelin zviezdice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:38