REZULTATI

Michelin u Sloveniji: Hiša Franko zadržala 2, a 9 restorana ima po jednu zvjezdicu

 Marko Miscevic/Cropix
Danas je objavljen Michelinov vodič za Sloveniju, čak 58 tamošnjih restorana sada ima preporuku

Danas je objavljen novi Michelin vodič za Sloveniju, a kako stoji na službenim stranicama, ukupno 58 tamošnjih restorana nosi Michelinovu preporuku za 2022. godinu. Hiša Franko Ane Roš zadržala je dvije zvjezdice, čak devet restorana sada nosi po jednu zvjezdicu, 7 restorana dobilo je Bib Gourmand preporuku, a šest restorana sada nosi zelenu zvjezdicu za promicanje održivosti i odgovorne gastronomije.

Jednu zvjezdicu dobio je COB, restoran braće Matjaž smješten u Portorožu, zatim restoran Milka u Krajnskoj Gori, Hiša Linhart u Radovljici kojoj je pripala i zelena zvjezdica, te restavracija Strelec u Ljubljani. Zvjezdice su zadržali restavracija Atelje, Dam, Grič, Gostilna Pri Lojzetu i Hiša Denk. Zelena zvjezdica pripala je i gostilni Repovž, gostilni Grič, Hiši Fanko, gostilni Krištof i gostilni Mahorčić.

Michelinovu preporuku dobilo je šest novih restorana; Altrokè u Ljubljani, City Terasa u Mariboru, Restavracija 1906 na Bledu, Restavracija Mama Marija u Kranjskoj Gori, Špacapanova Hiša u Kominu i Vila Podvin u Radovljici. Više informacija potražite na službenoj stranici Michelin vodiča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:01