PROVJEREN RECEPT

MINI PAVLOVE S KREMOM OD JAGODA: Stvarala je nove likove, a Umirućeg labuda otplesala je oko 4000 puta. Njoj u čast, ove pavlove!

Tihana Lohinski, autorica bloga Strawberry Soup, nam je otkrila ovaj jednostavan recept za odličan kolač koji će savršeno pasati uz popodnevni čaj...
Tihana Lohinski, autorica bloga Strawberry Soup, nam je otkrila ovaj jednostavan recept za odličan kolač koji će savršeno pasati uz popodnevni čaj...

recept i slika Tihana Lohinski

ZA PAVLOVE

4 bjelanjka
200 g šećera
1 žlica alkoholnog octa

ZA KREMU

350 g jagoda
2-3 žlice limunova soka
1,5 - 2 žlice gustina
100 g šećera
pola žličice ekstrakta vanilije
3 žumanjka i 1 cijelo jaje
50 g maslaca

Bjelanjci neka budu sobne temperature prije nego što ih počnete miksati. Počnite lagano, a zatim dodajte šećer žlicu po žlicu, neprekidno miksajući. Miješajte tako 10-15 minuta dok ne dobijete čvrstu smjesu, a pred sam kraj miksanja dodajte jednu žlicu octa i miksajte još oko minutu. Na papiru za pečenje iscrtajte krugove one veličine koju želite za svoje mini pavlove. Po tim krugovima slastičarskom vrećicom ili žlicom rasporedite smjesu s bjelanjcima tako da pokrijete dno, a da na stranicama bude više smjese, poput košarica ili gnijezda. Pavlove sušite u pećnici zagrijanoj na 100 stupnjeva Celzijevih oko sat i pol. Štapnim mikserom od jagoda napravite pire. Jaja i žumanjke malo izmiksajte u posebnoj posudi, a zatim ih dodajte u jagode. Dodajte i šećer i gustin te limunov sok. Dobro promiješajte i kuhajte na pari neprestano miješajući dok se krema ne stisne otprilike do teksture kakvu ima jogurt. Dodajte maslac i dobro promiješajte. Kremu ohladite pa propasirajte kroz cjediljku s gustom rešetkom kako u njoj ne bi bilo grudica. Nakon što se pavlove osuše i ohlade, napunite im sredinu ohlađenom kremom od jagoda i odmah poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 16:30