DOBRE IDEJE

(MINI PRIPREMA, MAKSI UŽITAK) KREMASTA PROLJETNA TJESTENINA: Lagana jela koja je lako pripremiti i brzo su gotova. I svi sretni!

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Ako biste morali odabrati jedno jelo koje bi opisivalo ovo doba godine, vjerojatno bi to bila tjestenina.

Priprema minimalna, okus jedinstven i zadovoljstvo maksimalno. Većinu tjestenina možete napraviti koristeći samo jednu posudu i za manje od pola sata. Kako napraviti tjesteninu koju će vaši najmiliji kradom motati vilicama iz “padele”? Prvo savjet - nikako je nemojte prekuhati, pogotovo ako je još morate sjediniti s umakom što će je dodatno omekšati. Ne pretjerujte s masnoćama. Izbjeći ćete lijepljenje tjestenine i premalo umaka s dodavanjem malo vode u kojoj se tjestenina kuhala. Poznata talijanska uzrečica ‘dolce far niente’ slobodno bi se mogla uzeti za misao vodilju, a prevodi se kao ‘slatkoća je u nečinjenju’. Bacite se na jednostavnu pripremu!

Tjestenina s brzom pestom

Špageti s radičem, ricottom i prženim krušnim mrvicama

Photo&copyright Mario Kucera mario_kucera@yahoo,com

Tjestenina s radičem i inćunima

Tjestenina s radičem i inćunima

Zapečena tjestenina

Zagreb, 181217. Skromna zimska jela pripremila je Mateja Domitrovic.Grah sa zeljem i kobasicom, salata s piletinom i koromacem, zganci s cvarcima, grilani jeger s lukom, tjestenina s salsom i povrtni popeci na salati. Foto: Berislava Picek/ CROPIX

Mašnice s pestom od peršina

Zagreb, 100718.
Ljetna lagana jela pripremile su Vana Babic i Anita Saric. Jela su lagana ljetna salata s mladim krumpirom, tjestenina s pestom, batat s cvarcima, slana palacinka, panirana piletina u svjezem preljevu i deserts vocem.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 10:44