Mirisni kruh s češnjakom i sirom

Rustic sandwich set. Sandwiches with smoked meat, cucumber, onion, herbs and spices on metal dish over rough wood background, copy space
Jednako fin i hladan i topao
Jednako fin i hladan i topao

Ako ste se ikada bojali sami napraviti kruh, ovo je recept za vas!

Najteže u ovom receptu je čekanje da se tijesto digne. Nećete raditi običan kruh! Ovo je recept za mirisni kruh sa češnjakom i sirom. Možete ga jesti samog ili uz par fetica pršuta. Savršen za vruće ljetne dane kada želite pojesti nešto u hodu. Jednako je fin i hladan i topao, pa ga tako možete poslužiti i na druženjma s prijateljima.

Napravite male sendviče i povežite ih kuhinjskim koncem radi efekta!

Trebati će vam:

  • 200 g glatkog brašna
  • 60 g brašna pira
  • 1 žličica soli
  • 4 žličice suhog kvasca
  • 1 žličica ulja repice
  • 100 g grubo naribanog Ementalera
  • ¼ žličice dimljenog češnjaka u prahu

Priprema:

Stavite brašno, sol i kvasac u zdjelu i pomiješajte ih zajedno. Dodajte 250 ml mlake vode, ulje repice i miješajte dok ne dobijete ljepljivo tijesto. Pokrijte s vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite 30 minuta. Nakon što je odležalo, tijesto nastavite mijesiti dok ne počne izgledati glađe zatim ga ponovno pokrijte i ostavite da odstoji još neko vrijeme (par sati bi bilo idealno!). Nauljite kalup u kojemu ćete peći kruh. Pomiješajte sir, dimljeni češnjak i crni papar u zdjelu i dodajte prstohvat soli. Mješavinu umijesite u kruh. Kruh premjestite u kalup i ostavite ga još jedno vrijeme da se diže u kalupu. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Kruh pecite 30 minuta.

Dobar tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2025 18:13