Sad je i službeno

Mnoge će razočarati vijest da je zatvoren jedan od boljih restorana u Zagrebu

 Privatna Arhiva
Šuškalo se kako je samo privremeno, no indijski restoran, kao ni Baschiera na istom mjestu prije njega, nisu dugo "živjeli"

Iako već neko vrijeme ne radi, sad je i službeno kako je Namaste, najbolji indijski restoran u Hrvatskoj, zatvoren! Objavili su to na Instagramu reklamirajući svoju novu lokaciju. Smješten na zagrebačkoj Selskoj, točnije između Selske i Horvaćanske, restoran u vlasništvu indijskog poduzetnika Devaraja Rangaswamyja, poslovao je nepunih pet godina. Možda je tako trebalo biti s obzirom na to da je prije njega i pizzeria Baschiera neslavno završila... Pa, neka vas ne zbuni još uvijek aktivna internetska stranica na kojoj su još uvijek prikazane cijene u kunama i sva raskoš nekadašnje ponude.

Ipak, tko god je bio tamo i probao hranu mora priznati kako je šteta, jer je nudio ultimativni comfort food koji nije u stanju razočarati. A kako i bi kad je obitelj Rangaswamy, koja je u Hrvatsku došla 2007., zajedno s uigranim timom od šest izvrsnih i visoko educiranih kuhara bila odlučna u svom naumu da bit i smisao indijske kuhinje približi Zagrepčanima.

image
Privatna Arhiva
image
Privatna Arhiva

"Naši chefovi su maksimalno educirani o namirnicama i to ističemo kao najvažnije. Glavni chef Sourabh Khandekar je zanat brusio u londonskom Dorchesteru, jednom od najluksuznijih hotela na svijetu te u Indiji. Začine dobavljamo iz Indije i pazimo da se radi o onima najviše kvalitete", rekli su nam nedugo nakon otvorenja. Tada smo kušali i više jela te se upoznali s pričom obitelji Rangaswamy koju možete s recenzijom pročitati ovdje.

image
Privatna Arhiva
image
Privatna Arhiva

Osim o hrani, koju su gosti mogli birati žele li da bude jako, srednje ili blago začinjena, pobrinuli su se i za besprijekornu vinsku listu. I najvažnije, cijene su im bile korektne.

Ljubiteljima indijske kuhinje sada ostaje još Bistro Namaste na Cvjetnom trgu, na adresi Preradovićeva 2.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 03:10