JAPANSKI HIT

Mnogi su obožavali njezina jela iz dostave, a sada je u centru Zagreba otvorila restoran, evo što nudi

Maki Nagayoshi napokon je otvorila svoj restoran japanske hrane na adresi Branimirova 33

Kada smo prije nešto manje od godinu dana radili priču o Maki Nagayoshi, tada vlasnici take-out restorana Pink Pig, otkrila nam je kako joj je velika želja u Zagrebu otvoriti i pravi restoran. Natuknula nam je tada kako na umu već ima određenu lokaciju no nije nam htjela otkriti previše sve dok ne bude u potpunosti sigurna u svoju odluku. i dok se ona mjesecima pripremala na otvaranje, do nas je došla vijest da Pink Pig restoran planira otvoriti na Branimirovoj ulici, na mjestu nekadašnje slastičarnice Gibanica. San joj se ostvario i Maki već nešto manje od mjesec dana upravo tamo uspješno posluje. Lokal je uredila tako da u njezinoj hrani istovremeno mogu uživati gosti za pet manjih stolova za dvoje ili četvero, a na meniju nudi nekoliko predjela, glavnih jela te jedan desert.

image
Privatna Arhiva/
image
Vedran Peteh/Cropix

Budući da restoran radi utorkom, četvrtkom, petkom i subotom tek od 18 pa do 21 sat, kada smo ovih dana u jutarnjim satima prolazili Branimirovom bio je zatvoren, ali smo u izlogu pročitali meni koji zvuči prilično dobro i koji uskoro svakako planiramo detaljnije istražiti.

Za hladna predjela u Pink Pigu možete naručiti male otsumami zalogaje koje Maki radi od krastavaca, cherry rajčica, tofua, bamije, nori algi i mladog krumpira, a nudi i marinirano povrće kao što su patlidžan, tikvice, paprika, luk, bamija, bundeva i gorka dinja. Oba hladna predjela su veganska, a cijene se kreću od 7 do 10 eura.

Za toplo predjelo ovdje možete pojesti veganske i gyoze sa svinjetinom, zatim takoyaki okruglice s hobotnicom, kupusom i mladim lukom te gyoza juhu s kozicama i korjenastim povrćem. Cijena svih toplih predjela je 8 eura.

Cijene glavnih jela kreću se od 14 eura za ganmodoki tofu popečke s povrćem i kakuni svinjetinu s jajima, blitvom i mahunama, preko 16 eura za prženu karaage piletinu te 18 eura za katsu s jadranskim kozicama. Naručiti možete i porciju kakiage soba rezanaca od heljde po cijeni od 20 eura, miso juhu i onigiri kuglicu od riže s lososom, tuna majonezom ili tahinijem. Uz glavna jela možete naručiti i rižu te toppinge kao što su jaje ili natto, dodatak jelima o kojem nam je upravo Maki svojevremeno otkrila sve detalje.

image
Vedran Peteh/Cropix

Od deserata nudi se samo daifuku mochi sa sladoledom, i to po cijeni od 7 eura po porciji. Među pićima posebno su nas zaintrigirali Flippy Ginger i Highball s likerom od đumbira i japanskim viskijem, a nudi se i sake.

Restoran se nalazi na adresi Branimirova 33, a sudeći prema onome što smo do sada isprobali i čuli od chefice Maki, vjerujemo kako ćete ovdje doživjeti japansku kuhinju na autentičan način. Cijelu priču o Maki Nagayoshi možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:29