MAJSTOR ZA OKUSE

Mnogima omiljeni autor kuharica napisao je još jednu, izgleda divno, jedva je čekamo listati

 Yotam Ottolenghi Instagram/
Yotam Ottolenghi jedan je od najpoznatijih chefova i autor kuharica na svijetu

Yotam Ottolenghi, engleski chef izraelskih korijena najpoznatiji po svojim slastičarnicama i brojnim kuharicama koje je napisao, nedavno je objavio vijest da je sa svojim timom napravio novu. Njegove suradnice ovog puta su Verena Lochmuller, Tara Wigley i Helen Goh, s kojom je već napisao superpopularnu kuharicu "Sweet".

Nova zbirka recepata nosi naziv "Ottolenghi Comfort" i sadrži recepte za jela kojih se autori prisjećaju iz djetinjstva, s putovanja i koja u njima bude posebne uspomene te, najvažnije, koja smatraju ultimativnim comfort foodom.

image
Yotam Ottolenghi Instagram/

U kuharici se tako nalazi više od 100 recepata koji, kako su objasnili autori, slave hranu i osjećaj doma, veze koje se stvaraju kuhanjem i sve ono što kroz hranu prenosimo iz generacije u generaciju.

"Ovo je comfort food na Ottolenghi način. Zdjelicu najbolje tjestenine ovdje predstavljaju orecchiette s karameliziranim lukom, lješnjacima i hrskavom kaduljom, a juha koja grije najljepše je ona s puno sira i kruha", objasnili su na službenoj Ottolenghi stranici i društvenim mrežama.

image
Yotam Ottolenghi Instagram/
image
Yotam Ottolenghi Instagram/

Cijena kuharice na službenoj stranici je 30 funti i trenutno je dostupna za prednarudžbe. Potpisane kopije na adresu trebale bi stići u rujnu 2024. godine. Također, svi oni koji se odluče na tu opciju, dobit će i video materijale s odgovorima na brojna pitanja koje su snimili Yotam Ottolenghi i njegove suradnice. Dobro je dodati i kako je cijena dostave FedExom za Hrvatsku nešto viša od 25 funti, ali i da je kuharica dostupna i na Amazonu po cijeni od 27,60 funti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:40