Branka i Anđelko Solina poznati su zagrebački vrtlari koji na svojoj zemlji na posve prirodan način uzgajaju povrće i začinsko bilje, a uz to proizvode i 15-ak vrsta klica. Osim u Strugama, gdje ih svatko može posjetiti i uživo se uvjeriti u ono što rade, redovito svoju robu prodaju na tržnici Dolac, gdje je njihov štand nemoguće ne zamijetiti. Njihov moto je proizvoditi zdravu hranu bez kojekakvih umjetnih sredstava i živjeti u skladu s prirodom. U supermarkete ne zalaze jer za to nemaju potrebe, ono što je izraslo u vrtu nalazi se i na tanjuru, a ono što sami ne uzgoje ili ne prerade, nabavljaju od prijatelja ili drugih malih, iskrenih proizvođača kakvi su sami.
5 stvari koje uvijek imam u frižideru: klice, domaći ajvar, domaći voćni sirupi, par vrsta hladno prešanog ulja naše proizvodnje
uobičajeni doručak: nekad ga preskočimo, no kad jedemo ujutro, uvijek je to nešto sezonski, trenutno paradajz i uz njega malo sira
uobičajena večera: trudimo se ne večerati, ali ako ostane nešto fino od ručka, pojede se za večeru. No, preživimo i sa šnitom kruha s ajvarom
kava ili čaj (i kakva ili koji)?: Obično kava, no volimo i čajeve
idealan obrok: puno salate i priloga, meso nije obavezno
omiljeni restoran, gdje je: svaki gdje se dobro jede i u kojem cijene nisu u nebesima
najdraži kuhar: puno ih je, nećemo izdvajati
omiljeno bezalkoholno piće: voda i domaći sokovi
omiljeno alkoholno piće: kvalitetno domaće vino i domaće pivo
omiljena namirnica: domaći špek i čvarci kuma Pere
sve ima bolji okus s… dobrim društvom
gastroluksuz bez kojeg ne mogu: kupimo sve kaj nam se jede
kod kupnje hrane rastrošan sam na… ne kupujemo hranu, jedemo sve što sami proizvedemo
omiljeni kuhinjski gadget: suđerica
comfort food: ajnpren juha i ajngemahtec od goluba
lokacija za večeru iz snova: u šumi na Krku
čokolada ili voće? Voće, ali volimo i dobru čokoladu
idealan desert: palačinke sa šećerom i sve čokoladno
slatko ili slano? Slano
omiljeni začin: volimo sve začinske trave
najdraže hrvatsko maslinovo ulje: sva vrhunska domaća ulja, a omiljeno nam je od prijatelja Pere s Krka
omiljeno domaće crno i bijelo vino: vrhunski rizling i garševina, domaći, naravno
omiljena vrsta sira: svi sirevi s plemenitom plijesni i domaći svježi kravlji sir
najdraža riba: važno da je friška, štuka, šaran na rašljama, ali i morske, samo ne iz uzgoja
kad netko kaže meso, ja pomislim na… janjetinu i piletinu
omiljena vrsta i komad mesa: sve što je uz kost i što se može glodati, batak i nogice su na prvome mjestu
zabranjeni užitak: nema ga
junk kojem ne mogu odoljeti: pizza, iako možemo svemu odoljeti
omiljena zimnica: ajvar
što bih skuhao za romantičnu večeru: otišli bismo u dobar restoran
sastojci moje omiljene pizze… domaći kabulj (kečap), paradajz, razno povrće, sir, uglavnom su to vegetarijanske pizze
nikada ne jedem… durian, to je nešto najgore što smo ikada okusili