Moja špajza: David Štampar

Mladi vinar David Štampar diplomirani je agronom, a dolazi iz obitelji koja slovi za najbolje međimurske vinare. David je mladi vizionar, protežira međimurske i hrvatske vrednote, bori se za svoje, ali poštuje tuđe. On je strastven, dosljedan, odvažan i temperamentan ambasador Međimurja. A da Štamparovi ozbiljno i predano rade svoj posao, najbolje dokazuju njihova vina od kojih svako ima svoju priču. U čemu ovaj mladi vinar, osim u vinima, još uživa i što se krije u njegovoj špajzi, podijelio je s Dobrom hranom.

5 stvari koje uvijek imam u frižideru: slanina (kosana mast), meso z tiblice, jaja, turoš, Pol-Pol

uobičajeni doručak: topli kakao

uobičajena večera: vrhunski ostaci dnevnog obroka + vino

kava ili čaj (i kakva ili koji)?: bakin domaći čaj od lipe, na putu kamilica

idealan obrok: domaća goveđa juha, lungić, sezonska salata

omiljeni restoran, gdje je: Mala hiža u Mačkovcu, Sv. Nikola u Poreču

najdraži kuhar: Raul Lajtman

omiljeno bezalkoholno piće: voda iz zdenca

omiljeno alkoholno piće: vino

omiljena namirnica: paradajz

sve ima bolji okus s… bučinim uljem

gastroluksuz bez kojeg ne mogu: tatar biftek

kod kupnje hrane rastrošan sam na… sireve

omiljeni kuhinjski gadget: vadičep

comfort food: šlikrfi

lokacija za večeru iz snova: podmornica

čokolada ili voće? voće

idealan desert: buhtla

slatko ili slano? slano

omiljeni začin: sol i papar

najdraže hrvatsko maslinovo ulje: Igor Palčić, Istra

omiljeno domaće crno i bijelo vino: Sv. Urban (Štampar), sauvignon

omiljena vrsta sira: svježi kravlji sir, ribanac

najdraža riba: pastrva, brancin

kad netko kaže meso, ja pomislim na… bizone

omiljena vrsta i komad mesa: janjeća rebra

zabranjeni užitak: nargila

junk kojem ne mogu odoljeti: Coca-Cola, kikiriki

omiljena zimnica: kiselo zelje

što bih skuhao za romantičnu večeru: kozice na žaru

sastojci moje omiljene pizze… sir, pršut, cherry rajčica, rukola, maslinovo ulje

nikada ne jedem… masline

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2022 03:19