StoryEditor

Moja špajza: Marijo Čepek

Vlastitu konzultantsku tvrtku Oblizeki chef Marijo Čepek pokrenuo je prije pet godina. Za to vrijeme isprofilirala se suradnja sa zagrebačkim restoranom Vino­dol, no, to mu dakako nije jedini projekt. Radi i na zadarskom hotelu Kalelarga, kao i porečkom hotelu s pet zvjezdica Golden Ring.

Pet stvari koje uvijek imam u frižideru štapić bourbon vanilije, dobro maslinovo ulje, čokolada s minimalno 50 posto kakaa, sezonsko voće i povrće, riba iz divljeg uzgoja

uobičajeni doručak nema uobičajenog, od filo pastryja do žitarica

uobičajena večera najkasnije jedem oko 17-18 sati, eventualno neka voćka ili jogurt

kava ili čaj? veliki macchiato, ali treba ga znati skuhati

omiljeni restoran na Kvarneru i u Istri jedno pet restorana, a od Rijeke do Dubrovnika isto pet

najdraži kuhar Zdravko Tomšić

omiljeno bezalkoholno piće voda

omiljeno alkoholno piće vino, od malvazija i terana, plus kokteli caipirinha i mojito

omiljena namirnica bourbon vanilija

sve ima bolji okus s… dobrom kapi maslinova ulja

gastroluksuz bez kojeg ne mogu nema toga

pri kupnji hrane rastrošan sam na… trudim se da rastrošnost bude racionalna

omiljeni kuhinjski gadget dobar nož, ribež Microplane, dobra konvekcijska peć, planetarna mješalica

comfort food bakin idealni štrudl, gulaš, goveđa juha…

lokacija za večeru iz snova Draga di Lovrana

čokolada ili voće? i jedno i drugo

idealan desert imam 60-ak idealnih, sam ih radim

slatko ili slano? uvijek slatko nakon slanog

omiljeni začin svježe začinske trave Mediterana, i ne samo one…

najdraže hrvatsko maslinovo ulje selekcija od Cuja, cijeli spektar od Belića i Ipša kroz čitavi segment

omiljeno domaće crno i bijelo vino crno – plavac (Pelješac pa kroz Elafite do Dubrovnika), bijelo – međimurski sauvignon

omiljena vrsta sira skuta (učkarska, zadarsko zaleđe, krčka), sir Stancije Kumparička, krčki ovčji

najdraža riba lastavica, kokot, gof i oslić od kile pa na gore, kao i sva plava riba

kad netko kaže meso, ja pomislim na… govedinu, teletinu, janjetinu, sve…

omiljena vrsta i komad mesa teleći kotlet

zabranjeni užitak fala bogu, zdravlje još služi, nema ga

junk kojem ne mogu odoljeti club sendvič s jajem na oko koje se cijedi ili burger u vlastitoj prizvodnji

omiljena zimnica kiselim motar, čimulice, kapulice, radim džemove… zimi ajvar…

nikada ne jedem… jedem sve

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 16:12