IMAMO I TOP RECEPTE

Morana Zibar u urnebesnoj kazališnoj predstavi za djecu, glavni likovi sarma, kuglof i purica

Zagrizi bajku

 /
Morana Zibar, Sadra Rončević i Petra Radin osmislile sjajnu kazališnu predstavu, a ustupile su nam i svoje provjerene božićne recepte

U nedjelju, 12. prosinca u zagrebačkoj Laubi održat će se sasvim posebna izvedba - premijera prve dječje predstave iz ciklusa “Zagrizi u bajku: Božić kod Ivice i Marice”. Najmlađi će tako moći pratiti dogodovštine Sarme, Kuglofa i Purice, omiljenih blagdanskih specijaliteta koje u predstavi utjelovljuju kazališna redateljica i glumica Petra Radin, poznata kvizašica i lovkinja iz HRT-ova kviza Potjera Morana Zibar te Sandra Rončević, autorica kuharice Mrvu ovog, zeru onog i popularnog bloga O slanom i slatkom.

image

Sandra Rončević, Morana Zibar i Petra Radin u kostimima za predstavu Zagrizi bajku: Božić kod Ivice i Marice

Privatna Arhiva Kazalište Lutaka

Sama predstava spaja gastronomiju i kazalište na najbolji mogući način, vodeći male gledatelje starije od pet godina i njihovu pratnju na avanturu koja uključuje prepoznatljive mirise, ali i okuse Božića. Dojmljive i razigrane kostime potpisuje nagrađivana kostimografkinja Dženisa Pecotić, koreografiju plesačica, plesna pedagoginja i koreografkinja Tihana Strmecki, a glazbu i aranžmane skladatelj Saša Miočić. Dodatnu pomoć pružio je i redatelj Robert Bošković.

U sklopu predstave ove kreativke zamislile su i kratki kulinarski show tijekom kojeg će peći palačinke kako bi se djeci približila igra u kuhinji, ali i potaknulo okupljanje oko stola i zajedničkog obiteljskog obroka. Osim službene premijere koja se održava u spomenutu nedjelju u 18 sati, predstavu možete pogledati i u ponedjeljak 13. prosinca 2021. godine u Laubi, a 19. prosinca 2021. bit će održana i u Opatiji u Kulturnom centru Gervais. Karte po cijeni od 40 kn kupite na linku.

Kako bi se pripremili za predstavu, Sandra Rončević skuhala je sarmu i ispekla puricu i kuglof te s nama podijelila recepte za ove omiljene specijalitete.

RECEPT ZA SARMU

image
Sandra Rončević

RECEPT ZA PURICU S MLINCIMA

image
Sandra Rončević

RECEPT ZA KUGLOF

image
Sandra Rončević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:15