I zabavno i poučno

Možda sad i ribarstvo uđe u modu, pogledajte kako su se ribari umjesto na koče popeli na modnu pistu

Ribarska modna revija

 @visit Cres Facebook Screenshot
Cilj događanja bio je staviti ribare u prvi plan kako bi se dodatno promoviralo ribarstvo, ali i kako bi se posebno naglasila njihova važnost

Prva "Ribarska modna revija" u sklopu koje su predstavljeni obrtnici i tvrtke iz sektora ribarstva s područja koje pokriva LAGUR Vela Vrata održana je ovog tjedna u gradu Cresu na velikom mulu. Kako piše Fiuman.hr, ovo jedinstveno događanje privuklo je pažnju velikog broja posjetitelja, a ribari iz Malog Lošinja, Mošćeničke Drage, Lovrana, Ike, Brseča, Opatije i Cresa su se odlično snašli i zabavili u novoj ulozi.

Inače, radno mjesto - ribar, kako nam je mnogima poznato, u današnje vrijeme nije atraktivno, a vrlo često je i mistificirano zbog težine posla. Unatoč tome, naši ribari godinama rade i žive od mora i na moru, ali i za more te aktivno sudjeluju u životu zajednice. Upravo zato je cilj događanja bio staviti ribare u prvi plan kako bi se dodatno promoviralo ribarstvo, ali i kako bi se posebno naglasila njihova važnost.

Tako je na creskom velom mulu novitete u ribarskoj modi - komplete visoko kvalitetnih čizmi, hlača, jakni, majica i rukavica za ribare koje im je podijelio LAGUR Vela Vrata - predstavilo 20-ak ribara. U novoj ulozi modela vrlo uspješno su se snašli Valter Cergolj (Lovran), Neven Rudan (M. Draga), Ferdinand Pavlović (Lovran), Vjekoslav Galović (M. Draga), Saša Štromajer (M. Lošinj), Kazimir Bogović (M. Lošinj), Danijel Rerečić (M. Lošinj), Đildo Damijanjević (Cres), Dražen Randić (Lovran), Eduard Galović (M. Draga), Stjepan Nedoklan (M. Lošinj), Tomislav Orlić (M. Lošinj), Marco Galli (M. Lošinj), Marko Komadina (M. Lošinj), Mate Brozić (Veli Lošinj), Glauko Dodig (M. Lošinj), Klaudio Maglica (Lovran), Marino Galović (M. Draga), Ivana Rudan (Brseč) te Damir Sironić (Ika).

Događanje je pratio i gastro dio za koji je bio zadužen Jedriličarski klub Reful koji je za sudionike i posjetitelje pripremio tjesteninu s domaćom tunom.

Za one koji ne znaju, ova ribarska modna revija bila je završno događanje uspješno odrađenog programskog razdoblja LAGUR-a Vela Vrata koji je od 2017. godine do danas uspješno dodijelio nešto više od 1,6 milijuna eura za 47 projekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:18