(OPET) NOVI KONCEPT

Na atraktivnoj adresi u centru nekad smo jeli najbolji rižoto u gradu, a sad postaje roštiljarnica i steak house

 The Bull Facebook
Mnogi kažu da je ovo jedna od najboljih lokacija u centru grada pa posebno iznenađuje što se u posljednjih godinu dana koncept ovdje mijenjao čak tri puta

Ni godinu dana nakon što je na adresi nekadašnjeg bistroa Agava otvoren novi restoran - Dolce Vita, ovih je dana ponovno predstavljan novi koncept. Lokal koji se nalazi na izrazito popularnoj lokaciji, na adresi Tkalčićeva 39 koja, prema mnogima, ima jednu od najljepših terasa u centru grada, postao je tako The Bull Grill & Steak House.

image
Bistro Dolce Vita Facebook

Donedavno bistro koji je spajao mediteransku i talijansku kuhinju sada je mjesto gdje se, kako saznajemo, nude steakovi i jela kao što su gurmanske pljeskavice, šiš ćevapi, uštipci i punjena vješalica. Kako kažu vlasnici, meso koje poslužuju u The Bullu dolazi s OPG-a Škokić, čime se izrazito ponose, a posebno ističu i široku ponudu te, kako kažu, želja im je promicati odgovoran pristup prehrani.

image
Filip Popović/Press
image
Filip Popović/Press
image
Filip Popović/Press

"The Bull se ponosi raznovrsnom paletom steakova. Ljubitelji mesa tako će moći uživati u komadima odležane junetine, tomahawku, ramsteku, dry age steakovima. Na novoj The Bull menu karti mogu se pronaći i drugi grill specijaliteti, od poznatih ćevapa iz mesnice Škokić do gurmanskih pljeskavica, gurmanskih šiš ćevapa, uštipaka i punjenih vješalica. Tu su i specijaliteti od piletine koja je također domaća, a uključuje punjeni pileći zabatak s buđolom i dimljenom goudom, pileći ražnjić u domaćem hamburger i brojna druga jela", reklamiraju se iz The Bulla.

image
Filip Popović/Press
image
Filip Popović/Press
image
Filip Popović/Press
image
Filip Popović/Press

Zanimljivo je spomenuti kako je Agava, koja je godinama poslovala na ovoj adresi bila najpoznatija po odličnom rižotu chefa Belizara Miloša, i nakon zatvaranja mnogi su zagrebački gurmani ostali razočarani. Restoran Dolce Vita otvoren je u svibnju 2023. godine, nudili su jela od tjestenine i steakove te jela kao što su tartar od tune, tuna odrezak i plate sa sirevima, no čini se da taj koncept ipak nije uspio zaživjeti, čak niti uz lijepu, prostranu terasu na više nego prometnoj lokaciji. Hoće li jela s roštilja, uz nekoliko restorana na Tkalčićevoj koji se već bave takvom ili sličnom kuhinjom, privući nove goste, ostaje nam tek vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 09:13