POHVALNO!

Na Britancu je otvorena pizzerija koja, osim klasičnih pizza, nudi čak 6 veganskih opcija

 Nik Owens/Unsplash
Malo je restorana u Zagrebu koji su spremni ozbiljnije se posvetiti nabavci veganskih namirnica stoga je La Passione itekako dobro osvježenje na sceni

Na adresi Ilica 67, kod Britanskog trga, nedavno je otvorena pizzeria La Passione. Nude pizze u stilu napoletane, s debelim, prozračnim rubovima, dostupni su i na dostavnim servisima i naizgled je riječ o samo još jednoj novootvorenoj pizzeriji s već viđenim konceptom. No, ono zbog čega nam je La Passione zapeo za oko jest činjenica da u ponudi imaju čak šest različitih veganskih varijanti pizza, što je zbilja osvježenje budući da druge pizzerije uglavnom nude pizzu marinaru kao jedinu vegansku opciju.

image
La Passione Instagram

Ovdje pizze rade s veganskim sirevima i ljutim i blagim veganskim kobasicama, salamom, a nude i opciju narudžbe margherite s veganskom mozzarellom na koju zatim sami možete dodati nešto od željenih dodataka.

Osim veganskih varijanti, naravno, rade i one klasične pa tako ovdje možete pojesti pizzu s ljutom talijanskom kobasicom i sušenim čili nitima, pizzu s bresaolom i kremom od aceta balsamica, zatim s pršutom ili pancetom te vegetarijanske opcije s povrćem i mozzarellom. Osim pizza, nude i pizza tijesto punjeno dodacima kao što su pršut, kobasica i povrće, a tu su i salate, te tiramisu, štrudle i nekoliko drugih opcija za desert.

Uvođenje takvog broja veganskih opcija čini nam se dobrim potezom budući da je potražnja sve veća, a mjesta sa širom veganskom ponudom u Zagrebu, nažalost, još uvijek je malo. La Passione čini nam se dobrom opcijom za ručak ili večeru za one koji izbjegavaju meso i proizvode životinjskog podrijetla, a dosadila im je klasična pizza marinara, ali i za one koji dolaze u većoj ekipi u kojoj se ukusi i želje razlikuju. Otvoreni su svakog dana od 8 do 23 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 04:44