NOVA DOBRA HRANA

Na kioske stiglo kolekcionarsko izdanje najutjecajnijeg gastronomskog magazina u zemlji!

U petak, 31. ožujka, u prodaju je stigao magazin Dobre hrane s novim konceptom i prezentacijom tema. Ne propustite magazin koji inspirira!

Magazin Dobra hrana kakav ste poznavali izlazio je, s manjim konceptualnim i grafičkim promjenama, gotovo 12 godina. Nastao je kao ekstenzija priloga u Nedjeljnom Jutarnjem, približavajući tada širokoj publici gastronomiju po mjeri zaposlenog čovjeka koji se zanima za hranu, sam nešto kuha kad je u prilici, voli posjećivati restorane kad može, ali i ostrašćenog foodieja koji o gastronomiji zna i nešto više. Bilo je to vrijeme praktički bez web portala i sveprisutnosti društvenih mreža.

Da je vrijeme za promjenu, osjećamo već dosta dugo. Dosadašnji se model bio potrošio, zastario, u njemu nam je već postalo tijesno. S druge strane, unatoč tome što se svi skupa sve više okrećemo webu, osjećali smo da tiskano izdanje ima priliku živjeti. Znali smo da za njega postoji interes, samo ga treba prilagoditi vremenu i učiniti ga ekskluzivnim, poželjnim kolekcionarskim proizvodom koji će se čitati i listati tjednima i mjesecima, a za njim će se posezati još dugo.

Kad je izašao zadnji broj stare Dobre hrane, u prosincu 2022., već smo bili odlučili: nova Dobra hrana bit će izdanje kakvo u nas dosad još nije viđeno na kioscima. Željeli smo atraktivan magazin o hrani koji se bavi svim njezinim aspektima, na iscrpan, zabavan, poučan i svima razumljiv način. I evo ga, tri mjeseca poslije, pred nama. U novom formatu izlazit će četiri puta godišnje, ili kako se to voli reći u žanru restoranskih menija - sezonalno.

Dvjesto stranica nije nam bilo dovoljno da objavimo sve što smo pripremili. Ali smo postigli ono što smo htjeli, i na što smo ponosni: magazin je krcat originalnog sadržaja, kakvog je u današnjim publikacijama ovog tipa sve manje. Gotovo sva hrana u ovom izdanju odraz je sezone, a recepata, od klasičnih do inovativnih, zaista je mnogo. Kuhali su nam chefovi, kuhali smo i mi s njima, kuhali smo i sami - kao što smo to uvijek činili. Kuhali smo kako smo znali, otkrivajući i učeći putem, a nešto smo svih proteklih godina valjda i naučili, nadamo se - zajedno s vama.

Jaje kao velika tema nije odabrano slučajno, u promišljanju ovog multidisciplinarnog editorijala o nečemu naizgled tako bazičnom neizbježna je bila simbolika novog početka, u svakom smislu. Uz zanimljive i korisne kuhinjske eksperimente, tu su i reportaže, istraživačke teme, životne priče, feljtoni, veliki vinski izvještaj, pa čak i jedan tvrdokuhani gastro krimić. I još mnogo, mnogo toga. Nije nas bilo tri mjeseca i znamo da ste se načekali, svi vi koji godinama skupljate brojeve Dobre hrane. Hvala vam na strpljenju i vjernosti. Sad je vrijeme da napravite mjesta na polici za novu kolekciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 04:39