StoryEditor
NOVO MJESTO

NA KRIŽANJU MARTIĆEVE I ULICE FRANJE BULIĆA: Otvorena je nova pizzerija koju je posjetilo već 90 posto kvarta!

Na križanju zagrebačke Martićeve ulice i Ulice Frane Bulića, iza teških zavjesa velikog ostakljenog prostora na samom uglu parka tjednima se kuckalo, bušilo i bojalo, a stanovnici Martićeve i brojni prilaznici svakodnevno su virili kroz proreze zavjesa pokušavajući otkriti što će točno biti na mjestu nekadašnjeg dućana s namještajem
 Marko Miščević / HANZA MEDIA

Nad ulazom je u jednom trenutku osvanuo natpis Park koji nije puno otkrivao pa je otvorenje pizzerije Park nekoliko dana prije Božića oduševilo sve koji su priželjkivali lokal u koji će moći sjesti i pojesti nešto fino.

S više od četrdeset mjesta, prozračnim i svijetlim interijerom i jelovnikom koji trenutačno obuhvaća 16 različitih pizza, nekoliko focaccia i salata, pizzerija Park vlasnika Josipa Tomkića predstavlja odgovor na manjak ovakve vrste ponude u samoj Martićevoj koja s godinama lokalnim gurmanima postaje sve zanimljivija.

Zagreb, 090120
Novootvorena pizzerija Park u Bauerovoj ulici.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

- Martićeva je super jer nije baš toliko prometna, a sam kvart se neprestano mijenja. Nekada su se u ulici prodavali autodijelovi, a kad se sve raščistilo, počeli su se otvarati dućani, kafići. Mi smo tu dugo i osim dva-tri restorana u kojima često nema mjesta, u ovom dijelu stvarno nemaš gdje ići nešto pojesti za ručak - objasnio nam je Josip Tomkić.

Zagreb, 090120
Novootvorena pizzerija Park u Bauerovoj ulici.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

- Prvo smo razmišljali o restoranu s gablecima, ali pizze su nam se pokazale kao zanimljivije. Željeli smo ponuditi nešto što svi jedu. Osim toga, lokal odlično izgleda, cijeli je otvoren i kad sjediš u njemu, imaš osjećaj kao da si vani - dodao je Tomkić kojem ovo nije prvi ugostiteljski pothvat. Naime, njegova obitelj već desetljećima vodi kafić Galerija u obližnjoj Bauerovoj ulici, a kad su otkrili da se zatvara dućan s namještajem na uglu, na sreću lokalnih stanara, nisu dugo dvojili.

Zagreb, 090120
Novootvorena pizzerija Park u Bauerovoj ulici.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

- Mislim da nas je posjetilo već 90 posto kvarta, dolaze, pozdravljaju i pitaju jesmo li otvorili pa onda shvate da nas zapravo već znaju iz kvarta - nasmijan nam govori Tomkić.

Za savjete u vezi s nabavom namirnica, receptima i radom u kuhinji obratili su se kolegama iz branše, a potom su se bacili na osmišljavanje ukusnih kombinacija. - Naša pizza nije ni napoletana ni romana, nego klasična talijanska pizza. Ljudi koji pripremaju napoletanu moraju baš dobro znati svoj posao i tu se često javlja problem s nedostatkom osoblja. Zato smo mi odlučili koristiti tijesto za koje smo sami osmislili recept, a savjetovali su nas kolege iz pizzerije Papavero koji rade sjajnu pizzu. Kolege su nas povezale i s tvrtkama koje dovoze namirnice iz Italije, tako da imamo talijanske namirnice, ali je kulen naš - dodao je uz smijeh Josip.

Zagreb, 090120
Novootvorena pizzerija Park u Bauerovoj ulici.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

- Nakon klasičnih pizza krenuli smo na jelovnik dodavati pizze koje su uspješne kod drugih - pizzu s pršutom, rikulom, kulenom, papričicama i slično. A zatim smo počeli kombinirati sastojke za gurmanske pizze - kod jedne pizze zamijenili smo umak od rajčice za pesto genovese, imamo pizzu s datuljama kojoj je podloga mozzarella, a na nju se dodaju ljute papričice da ubiju tu slatkoću, kao i pršut i listići sira Grana Padano. Imamo i jednu klasičnu sicilianu s podlogom od rajčica, inćunima i kaparima - rekao je Josip.

Zagreb, 090120
Novootvorena pizzerija Park u Bauerovoj ulici.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Jelovnik je usklađen s nazivom pizzerije pa se tako osim pet klasičnih pizza, čija cijena ne prelazi 60 kuna, gosti mogu počastiti pizzama Park koje su dobile nazive po poznatim zagrebačkim parkovima, što znači da možete naručiti pizzu Maksimir, Zrinjevac, Tuškanac, Ribnjak, Art Park i Botanički vrt, a one gurmanske nose nazive hrvatskih nacionalnih parkova. Među njima je i najskuplja pizza na meniju pod nazivom Plitvička jezera za 95 kuna, a riječ je o pizzi s umakom od rajčice, bivoljom mozzarellom, bresaola salamom, šampinjonima, matovilcem, listićima Grana Padana, maslinama i maslinovim uljem.

Zagreb, 090120
Novootvorena pizzerija Park u Bauerovoj ulici.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Da je pizzerija upravo ono što je kvartu trebalo, pokazuje činjenica da od podne do 15 sati u prostoru jedva možete pronaći mjesto za sjesti pa je već u prvih mjesec dana rada Parka postalo poželjno rezervirati mjesto, a nakon poslijepodnevnog zatišja i 18 sati, gosti polako počinju ponovno pristizati na večeru.

Zagreb, 090120
Novootvorena pizzerija Park u Bauerovoj ulici.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Zasad je Josip Tomkić zadovoljan odazivom, a planova mu ne manjka, od otvaranja terase do dodavanja sezonskih pizza, lazanja i deserata na jelovnik. - Odlučili smo početi s ovih 16 pizza, a onda ćemo polako dalje. Važno nam je samo da nam se gosti vraćaju! - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 09:07