MASLINE, SMOKVENJAK I...

Na letovima Croatia Airlinesa putnici će uskoro uživati u posebno osmišljenoj selekciji domaćih proizvoda

 Nikola Cvjetović
Ovisno o razredu u kojem putujete i duljini leta, nudit će se različite veličine kutija

Putujete li na jedno od 23 međunarodna ili osam domaćih odredišta i kao prijevozno sredstvo odaberete Croatia Airlines, od 1. kolovoza do 30. studenog imat ćete prilike degustirati neke od omiljenih domaćih poslastica. Naime, suradnjom Turističke zajednice Kvarnera, Hrvatske turističke zajednica i Croatia Airlinesa nastao je projekt "Okusi Kvarnera" u sklopu kojeg će se putnicima u navedenom razdoblju posluživati posebno osmišljeni obroci koji se, kažu, temelje na kulinarskoj raznolikosti kvarnerskog područja u kojoj se isprepliću primorska, goranska i otočna kuhinja.

image
Nikola Cvjetović

U pitanju je kutija s grickalicama u kojoj se nalazi namaz od tune, krekeri sa začinskim biljem, zelenim i crnim maslinama, muštaćonima i smokvenjakom, a nudit će se putnicima u domaćem i međunarodnom prometu koji putuju u poslovnom razredu. Na letovima kraćim od sat vremena nudit će se male kutije s namazom, krekerima i smokvenjakom, a putnicima u ekonomskom razredu samo krekeri sa začinskim biljem Kvarnera.

"Ovaj projekt gastro promocije naše županije na aviolinijama Croatia Airlines-a sastavni je dio ne samo naše dugogodišnje suradnje s hrvatskim nacionalnim prijevoznikom, već i sam početak promocije Kvarnera kao Europske regije gastronomije 2026. godine. Vjerujem da će putnici na svom putovanju uživati u specifičnim namirnicama Kvarnera, ali i da će im taj mali "gastro izlet" biti poticaj da nas posjete i istraže. I ovakvi projekti i načini isticanja gastronomije predstavljaju iskorak i daljnji rad na razvoju gastronomije, posebice sada kad smo u postupku osvajanja titule Europske regije gastronomije koja ne podrazumijeva samo promociju nego i zaštitu i promociju lokalne hrane i kulture, održivi razvoj, povećanje kvalitete, povećanje vidljivosti, zatim poticanje međusektorskog povezivanja turizma, poljoprivrede, gastronomije, kulture, obrazovanja, zdravstva i drugih sektora", rekla je direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

image
Nikola Cvjetović

Direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo dodao je kako se ovaj projekt naslanja na širi projekt Hrvatske turističke zajednice pod nazivom "Hrvatska puna okusa", a istodobno je i kurna suradnje Croatia Airlinesa i Turističke zajednice Kvarnera u sklopu koje smo u studenom 2022. godine zajednički uspostavili redovitu međunarodnu liniju Rijeka - München, na kojoj naši zrakoplovi lete i tijekom ove sezone.

image
Nikola Cvjetović

"Kvarner je danas uspješna turistička regija koja se, između ostalog, ističe po vrhunskoj eno-gastronomskoj ponudi, a navedeno potvrđuje i nedavno dobivena titula Kvarnera kao Europske regije gastronomije. Siguran sam kako će dodatnoj prepoznatljivosti kvarnerske, ali i ukupne hrvatske gastronomije značajno doprinijeti ova suradnja s nacionalnim avioprijevoznikom, čiji će brojni inozemni, ali i domaći putnici imati priliku uživati u letu uz specifične mirise i okuse našeg kraja. Do sada su na ovaj način predstavljeni okusi slavonskih delicija i dalmatinske marende, a sada će se na najbolji način predstaviti kreativna gastronomska ponuda Kvarnera koja će putnicima let učiniti ugodnijim, ljepšim i zanimljivijim", poručio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a i dodao kako je cilj ovog projekta promocija gastronomske ponude svih hrvatskih regija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 14:15