Iskorak u promociji

Na najpoznatijem svjetskom sajmu vina predstavit će se 15 istarskih vinara i novosti s Vinistre

 Arhiva Vinistre/Press
Udruga istarskih vinara na prestižnom Proweinu pretpremijerno predstavlja novi vizualni identitet

Sve je spremno za nastup istarskih vinara na Proweinu, najpoznatijem svjetskom sajmu vina, koji se od 10. do 12. ožujka održava u Dusseldorfu. U organizaciji Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre, vinari iz najpoznatije hrvatske vinske regije nastupaju drugi put samostalno.

U hali 13, ove godine na dvostruko većem izložbenom prostoru od 80 četvornih metara, vina će predstaviti 15 poznatih istarskih vinarija - Agrolaguna, Benvenuti, Cattunar, Damjanić, Degrassi, Fakin, Medea, Kozlović, Marčeta, Matošević, Pervino, Kabola, Rossi, Meneghetti i Veralda.

image
Merlo De Graia A.k.a. Neven Jurj/Press

"Jedan od najvažnijih sajmova za našu industriju prigoda je za promociju Istre kao vinske regije i naših vrhunskih vina s naglaskom na autohtone sorte malvaziju i teran i to ne samo njemačkom tržištu, nego i distributerima, vinskim kritičarima i ugostiteljima iz čitavog svijeta koji ne propuštaju Prowein. Stoga smo se ove godine odlučili za iskorak i u suradnji s poznatom stručnjakinjom Caroline Gilby na našem izložbenom prostoru organiziramo dvije atraktivne radionice", ističe Luka Rossi, predsjednik udruge Vinistra.

image
Arhiva Jutarnjeg Lista

"Ne zaboravite na Z - Zbog čega bi se malvazija istarska trebala naći na vašem radaru", naziv je prve radionice koja će se za predstavnike medija i vinske kritičare održati 10. ožujka u 13 sati, a već sljedećeg dana, 11. ožujka, također u 13 sati Caroline Gilby održat će radionicu "Boje Istre" za uvoznike i distributere iz Njemačke.

image
Arhiva Vinistre/Press

Ovaj iznimno važan nastup za istarske vinare na Proweinu ujedno će biti pretpremijera novog, modernog i dinamičnog vizualnog identiteta udruge Vinistra. Premijera se očekuje na jubilarnoj 30. Vinistri koja će se održati od 10. do 12. svibnja u porečkoj dvorani Žatika. Za ovu najiščekivaniju regionalnu izložbu vina karte su već u prodaji i to po early bird cijenama. Svoju ulaznicu možete kupiti ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:54