Najbolja pozivnica

Na ovogodišnjem Festivalu Graševine u Kutjevu nastupa jedna od najvećih zvijezda regije

 Berislava Picek/Cropix
Gradonačelnik naglašava kako je ova manifestacija od izrazite važnosti za gospodarstvo i turizam grada

Povodom ovogodišnjeg Festivala graševine, najvećeg i najpoznatijeg vinskog festivala u regiji, u Gradskoj vijećnici Grada Kutjeva održana je konferenciju za novinare koju je otvorio gradonačelnik Josip Budimir i pritom istaknuo važnost ovog festivala za gospodarstvo i turizam Kutjeva, te pozvao sve ljubitelje vina i prijatelje grada da posjete ovaj jedinstveni festival. Program festivala potom su predstavili direktorica Turističke zajednice Grada Kutjeva Anita Majstorović te vodstvo Udruge kutjevačkih vinara, Krunoslav Sontaki i Marija Elena Nikolić.

image
Goran Jakus

Festival će, naglasili su, započeti u subotu 20. svibnja Danom otvorenih podruma, gdje će posjetitelji moći obići brojne vinarije i kušati najbolja vina s Kutjevačkog područja, a nastaviti se dva tjedna kasnije, u subotu 3. lipnja. Tada će se u Dvorcu Kutjevo, s početkom u 10 sati, održati vinske radionice, a u 15 sati i salon vina. Od 17 sati na Trgu graševine bit će održan eno-gastro sajam i vinski maraton gdje će sudionici pokazati koliko vina mogu konzumirati.

image
Press

Za djecu će biti organizirana dječja utrka traktora s početkom u 17:30 sati, a sat vremena kasnije bit će održana i vinska alka, kao novitet ovogodišnje manifestacije.

Večernji program festivala započinje u 20 sati nastupom tamburaškog sastava Paori, a u 22 sata slijedi koncert Harisa Džinovića kojim će biti i službeno zatvoren ovogodišnji Festival.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:08