Na placu za 50 kuna

Runolistov maslac i domaći jogurt za doručak, a čupave korabice za bistro varivo s graškom. Mini šampinjoni završit će u omletu sa špekom, a đumbir u čaju

Obožavam sve na žlicu, a juhe bih mogla jesti svaki dan. Ovu čupavu korabicu (kupila sam je na utrinskom placu za 18 kuna, kilogram stoji 20) prvo sam zamislila u juhi, ali mislim da će završiti u bistrom varivu s graškom iz dubokog. Dodat ću i malo kopra ili komorača. Kupila sam četiri korabice, ali jednu sam već smazala sirovu. Na mini šampinjone (11,99 kn, Billa) sam nabasala dok sam nabavljala namirnice za ovotjedno testiranje proizvoda i već sam ih vidjela u omletu sa špekom, malo češnjaka i peršina. Jest ću ga uz putericu koja čeka u frižideru.

Đumbir sam kupila jer ga želim dodati čaju. Volim njegov miris i okus, a odličan mi je i za brzinsku večeru s pilećim fileom i povrćem. Platila sam ga 5 kuna u Konzumu, kilogram stoji 19,99. Prošetala sam se prije posla i po trešnjevačkom placu, malo je sniježilo i bilo je hladno. Htjela sam neku ribu, ali ponuda nije bila baš najbolja taj dan. No, kupila sam odličan maslac sirane Runolist iz Otočca koji sam platila 8 kn. Jogurte i sve mliječne napitke (osim voćnih) obožavam pa sam se počastila domaćim tekućim jogurtom sirane Eko Gacka (0,5 kg za 7 kn).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 10:34