POČELE PRIJAVE

Na RTL se uskoro počinje emitirati Hell‘s Kitchen, ulogu Gordona Ramsaya u Hrvatskoj inačici preuzima Tom Gretić

 Rtl/
"Postoje stvari koje nikako neću tolerirati, a to su lijenost, prljavština te solo igrači koji nisu za timski rad", najavio je Tom Gretić

Kulinarska emisija "Hell‘s Kitchen" stiže u Hrvatsku, najavio je RTL. Objavili su kako inačica superpopularne britanske emisije, u kojoj se proslavio upravo danas superpopularni chef Gordon Ramsey, upravo kreće s prijavama te kako će pobjedniku pripasti glavna nagrada od 30 tisuća eura.

"Prijave za sudjelovanje već su otvorene, a natjecatelje očekuje prilika života – kuhanje uz bok Tomu Gretiću, jednom od najboljih hrvatskih chefova i njegovo mentoriranje tijekom showa", stoji u najavi koja je na stranicama RTL-a objavljena danas.

Ovaj kulinarski show nastao je prema licenci ITV-a, a temelji se na intenzivnom, dinamičnom natjecanju kulinarskih entuzijasta. Upravo oni prolaze kroz različite kulinarske izazove i eliminacije kroz koje ih vodi glavni chef kuhinje. Zadatak Toma Gretića tako će biti podučiti ih, nagraditi, kazniti i odlučili o njihovoj sudbini. Natjecatelji u ovu avanturu kreću podijeljeni u dva tima te simuliraju rad u pravom restoranu. Osim toga, svi zajedno žive te, nalik brojnim drugim reality showovima, kamere prate njihove privatna trenutke te međusobne odnose. U svakoj emisiji, piše RTL, stavljeni su pred različite izazove u kojima će morati dokazati svoje vještine, kreativnost i brzine.

"Svakim novim izazovom drama raste, ulog i želja za pobjedom sve su veći, a tenzije sve nepredvidljivije. Kako obuzdati vlastiti ego i naučiti igrati timski, kako pokazati poniznost pred chefom, a u isto ga vrijeme oboriti s nogu, kako raditi pod pritiskom, a istovremeno pokazati znanje i maštovitost – emocije se sve više krčkaju dok natjecatelji pomiču vlastite granice, trude se servirati hranu dostojnu vrhunskog restorana, zadovoljiti visoke standarde glavnog chefa i izbjeći eliminacije te opstati u društvu natjecatelja s istim ciljem – pobjedom", najavljuju s RTL-a.

Zanimljivo je dodati i kako je britanska verzija s Gordonom Ramsayjem svojevremeno dobila čak šest nominacija za nagradu Emmy, a i sam Ramsay otvorio je lanac restorana pod nazivom Hell‘s Kitchen. Show se prikazivao i u Finskoj, Brazilu, Indoneziji i Australiji.

"Ovaj show izdvaja to što se traže ljudi s iskustvom rada u kuhinji, kao i profesionalni kuhari, i mislim da će se puno mladih kuhara i kuharica prijaviti jer to je apsolutno projekt za njih. Dobro bi bilo da natjecatelji imaju neko predznanje, to sigurno. Drugo, kandidat koji bi bio idealan za show je onaj koji je otvorena uma. Mi, kuhari, puno radimo, crpimo energiju iz svog ega, a to im u ovom showu neće dobro proći", najavio je Gretić.

Dodao je i kako će biti čvrst, ali da neće, poput Ramsaya, puno vikati na ljude jer, smatra, nitko nije došao u show iz tog razloga i to nije produktivno ni u kom smislu.

"Postoje ipak stvari koje nikako neću tolerirati, a to su lijenost, prljavština te solo igrači koji nisu za timski rad. Mislim da će se gledatelji jako iznenaditi jer će prvi put moći vidjeti da jedan tanjur kuha tri kuhara, da moraju biti usklađeni i završiti sve na vrijeme da bi to netko složio na tanjur i poslužio. Mislim da će to biti najveći izazov svima njima. Taj timski rad je iznimno važan! Onaj tko će solirati, taj će vrlo brzo otkriti da to nije baš dobro, ni za njega da se prezentira tako, ni za njegovu buduću karijeru, a definitivno ne za tim u kojem će se natjecati", rekao je Gretić za RTL i na kraju dodao kako smatra da je show odlična odskočna daska te kako smatra da svi mogu samo profitirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:06