GDJE ZA VIKEND?

Na samo 45 minuta od Zagreba provedite vikend biciklirajući uz smaragdnu rijeku i domaće štrudle

 Ivana Nobilo/Cropix/Cropix
Subotu iskoristite za manifestaciju Štrudla by Bike i upoznajte čarobnu prirodu biciklirajući uz rijeku Dobru i Kupu

Ako još niste isplanirali svoj vikend znajte da je vremenska prognoza obećavajuća stoga biste subotu mogli provesti u prirodi. Naime, na samo 45 minuta od Zagreba u Jaškovu se održava Štrudla by Bike. Naime, prije nekoliko godina Jaškovo se upisalo u Guinnessovu knjigu rekorda budući da je ondje ispečena najduža štrudla na svijetu od 1479,38 metara.

image
Robert Fajt/Cropix/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix/Cropix


Ove subote, 8. svibnja imate priliku uživati u biciklističkoj vožnji uz smaragdnu rijeku Dobru i Kupu. Iako, na biciklističku rutu možete kad god poželite u subotu imate priliku uživati u vođenoj biciklističkoj ruti, bolje upoznati ovaj prekrasan kraj koji obiluje starim tradicijskim kućama, kurijama, vidikovcima, izvorima vode i posjetiti stari mlin te drveni most. Osim toga, u ovom kraju možete kušati preko 50 vrsta štrudli, a moguće je sudjelovati i u kulinarskim radionicama za djecu i odrasle.

image
Ivana Nobilo/Cropix/Cropix


Ako nemate svoj bicikl možete ga unajmiti na licu mjesta, a polazak je na prostranom parkiralištu ispred restorana Žganjer. Biciklistička tura pogodna je za sve uzraste, a vrijeme će vam proletjeti u obilasku ovih prelijepih pejzaža. Vođene ture započinju u 10 i 11 sati te u popodnevnom terminu u 14 i 15 sati. Cijena po osobi iznosi 150 kuna, maksimalan broj osoba u grupi je 20, a cijena uključuje vođenje biciklističke rute “Štrudla by Bike”, vodiča, organizaciju i osiguranje, degustaciju u OPG-u Kovač, degustaciju u restoranu Žganjer, energetsku pločicu/ grickalicu. Za one koji nemaju svoj bike nudimo i najam bicikala za rutu – 50 kn po turi ili 75 kn za cijeli dan. Obavezna prijava na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a za sva dodatna pitanja možete im se javiti na 0989775546 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:27