Ljubitelji štrudli, pozor!

Na Štrudlafest se vraća izbor najbolje štrudle Hrvatske, što znači da je vrijeme da počnete vježbati

Broj timova je ograničen pa nemojte odugovlačiti nego se prijavite i pokušajte odnijeti pobjedu

U Jaškovu, selu slavnom zbog štrudli, od 1. do 3. rujna ponovno se održava Štrudlafest! Na ovom, osmom izdanju najslađeg događaja godine i to nakon tri godine pauze, opet ćete moći odmjeriti snage s drugim zaljubljenicima u razvlačenje tijesta. Naime, ovogodišnji Štrudlafest ponovno nudi nezaboravno iskustvo – natjecanje u izradi tradicionalne štrudle, koju će ocjenjivati stručni žiri sastavljen od gastronomskih znalaca.

image
Ed Chechine/Getty Images/istockphoto

U subotu, 2. rujna, imat ćete priliku pokazati svoje vještine u pripremi najbolje štrudle, a tema ovogodišnjeg natjecanja je osvježavajuća kombinacija jabuka i grožđa, koja je postala simbol Jaškova nakon postavljanja svjetskog Guinnessovog rekorda u dužini štrudle prije osam godina.
image
Robert Fajt/Cropix

PROVJERENI RECEPT ZA ŠTRUDLU OD JABUKA
image
Berislava Picek/Cropix

Ako ste slučajno neiskusni u pripremi tradicionalnih štrudli, to ne znači da se ne možete dobro zabaviti! Kako kažu na službenim stranicama Štrudlafesta, cilj natjecanja nije samo pobjeda, već i popularizacija izrade domaće štrudle prema starinskim tehnikama. Doživite pravu čaroliju ručno rađenog vučenog tijesta, koje se ispunjava slatkim nadjevom od voća i drugih ukusnih sastojaka. Sudjelovanjem na Štrudlafestu, podržavate očuvanje tradicije i prenošenje umijeća izrade štrudli na nove generacije.

Proglašenje najbolje štrudle Štrudlafesta 2023. bit će isti dan, a kakve vas vrijedne nagrade očekuju pogledajte na službenoj stranici manifestacije. Broj timova je ograničen te se prijave primaju do popunjavanja mjesta, a završno sa 25. kolovoza 2023. pa se nemojte predugo premišljati. Imate dovoljno vremena da se izvježbate u pripremi štrudle, na radost vaših ukućana, susjeda i prijatelja!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:58