Papreni najam

Na vrhu naše mitske planine niknut će hotel ili restoran s najljepšim pogledom na Jadran

 Ivo Ravlić/cropix/
Poslovni prostor na "krovu" Biokova ponuđen je potencijalnim zakupcima po početnoj mjesečnoj cijeni od 2243 eura mjesečno

Nakon što je prije nepune tri godine na Biokovu otvorena Nebeska šetnica koja se pokazala punim pogotkom, jer su nakon njezina otvorenja na planinu pohrlili kako strani tako i domaći gosti, čini se kako bi ovaj park prirode mogao dobiti još jednu atrakciju koja bi privukla goste iz zemlje i svijeta.

U pripremi je, naime, projekt koji bi mogao promijeniti ugostiteljsku i turističku ponudu, a postojeći objekt, nadamo se, primjereno privesti novoj namjeni.

image
Ivo Ravlić/cropix/

Kako piše Slobodna Dalmacija, riječ je o javnom pozivu tvrtke "OiV Towers", poslovnoj kćeri državne kompanije "Odašiljači i veze" (OiV), koja traži 15-godišnjeg zakupca poslovnog prostora koji se smatra najvišim radnim mjestom u Hrvatskoj. To je, naime, dosadašnja "upravna zgrada" radio-televizijskog odašiljača na Svetom Juri, s 1762 metra najvišem vrhu Biokova, koja je od zadnjeg dana kolovoza 2021. godine zbog automatizacije uređaja više nema cjelovitu ljudsku posadu.

Zbog toga je zapadno krilo objekta, površine nepunih 188 četvornih metara, ponuđeno potencijalnim zakupcima po početnoj mjesečnoj cijeni od 2243 eura, odnosno gotovo 27 tisuća eura godišnje. Poslovni prostor na "krovu" parka prirode Biokovo može biti hotel, restoran, kafić ili vidikovac do kojeg, podsjetimo, vodi i asfaltirana cesta.

image
Ivo Ravlic/Cropix

Budući korisnici objekta na Svetom Juri mogu slati svoje ponude na zagrebačku adresu tvrtke "OiV Towers", u čijem će se sjedištu 18. travnja upriličiti i njihovo otvaranje.

Dobor zaključuju kolege iz Slobodne, bit će zanimljivo vidjeti hoće li se tko i za koji mjesečni iznos javiti kako bi na vrhu mitske planine, u sjeni 90 metara visokog odašiljača, izgrađenog 1965. godine, uredio hotel ili restoran sa zajamčeno najljepšim pogledom u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2023 11:03