NEZADOVOLJNI MJERAMA

Na zagrebačkom glavnom trgu održan je prosvjed Glasa poduzetnika, evo kako je to izgledalo

 Damjan Tadic/Cropix/Cropix
Udruga Glas poduzetnika organizirala je prosvjed zbog nezadovoljstva ekonomskim i epidemiološkim mjerama Vlade i Civilnog stožera

Udruga Glas poduzetnika organizirala je danas prosvjed na glavnom zagrebačkom trgu zbog nezadovoljstva ekonomskim i epidemiološkim mjerama Vlade i Civilnog stožera. Tražili su prestanak diskriminatornih mjera, redovito isplaćivanje naknada za zaposlene, ukidanje parafiskalnih nameta i obveznih članarina te odlazak ministra gospodarstva Tomislava Ćorića. Na prosvjedu se okupilo više tisuća ljudi naoružanih transparentima i zviždaljkama te su Vladi uputili znakovite poruke.

Galeriju fotografija s prosvjeda pogledajte na portalu Jutarnjeg lista

image
Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Do nešto iza 12 sati većina građana razišla se s Trga bana Jelačića gdje se od 10 sati održavao prosvjed u organizaciji Udruge Glas poduzetnika (UGP).

UGP je prosvjed organizirao nezadovoljan načinom upravljanja za vrijeme koronakrize, a tijekom prosvjeda tako se između ostalog zahtijevao prestanak diskriminatornih mjera prema dijelu poduzetnika, redovito isplaćivanje naknada za zaposlene, ukidanje parafiskalnih nameta i obveznih članarina, kao i odlazak ministra gospodarstva Tomislava Ćorića.

Na prosvjedu su došli i Zvonimir Troskot, Miro Bulj i Nikola Grmoja iz Mosta, Hrvoje Zekanović i Željko Sačić iz Suverenista, Stjepo Bartulica i Vesna Vučemilović iz Domovinskog pokreta te medijski djelatnik Velimir Bujanec.

image
Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Okupili su se poduzetnici i građani iz cijele Hrvatske, a kako je izvijestio izvršni direktor UGP-a Dražen Oreščanin, stiglo je nekoliko autobusa iz Dalmacije, s Kvarnera, iz Bjelovara, Varaždina, Vinkovaca itd.

Prema procjenama policije, koju su iznijeli iz UGP-a, na trgu se okupilo oko pet tisuća ljudi.

Građani su držali transparente s natpisima "Kakav je plan", "Zašto Hrvatska ne može biti gospodarski jaka?", "Andrej, dosta je!", "Reketa - u sve se miješa", s karikaturom premijera Plenkovića s kuharskom kapom i aluzijom na Vegetu, a u više navrata su uzvikivali "Dosta je!".

Prosvjed u tri minute: Snimili smo najvažnije kadrove otpora mjerama, došao i niz poznatih osoba

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:59