NAJBOLJI U GRADU?

Na zagrebačkom Kvatriću stvaraju se ogromni redovi za kebab, razlog je prilično jednostavan - kebab je ovdje baš dobar

My Kebab na Kvaterinovom trgu godinama okuplja velik broj gostiju, s dobrim razlogom

Kebab je i dalje jedan od najneozbiljnijih brzih obroka u gradu, i to ne bez razloga. U većini zagrebačkih kebab barova riječ je o industrijskom mesu sumnjive teksture, agresivnim umacima i porcijama koje igraju isključivo na osjećaj sitosti, a ne na okus. Unatoč tome, posljednjih se mjeseci među zagrebačkim gurmanima vuče pitanje gdje se jede najbolji kebab u gradu, a kao najčešći odgovori ponavljaju se ista imena: Lezzet na Jarunu, o kojemu smo svojevremeno pisali, Edi Turkish Kebab u Ilici (više pročitajte ovdje) i, možda najčešće, My Kebab na Kvatriću.

image
Privatna Arhiva

My Kebab otvoren je 2016. godine i brzo je stekao status jednog od najposjećenijih kebab mjesta u Zagrebu. U početku je glavni adut bila cijena: kebab je tada ondje koštao oko 25 kuna (3,32 eura), što je za tu lokaciju bilo povoljno. Danas je ključ u tome da meso i dalje izgleda i ponaša se kao meso. Pileći kebab nema veze s mekanom, neodređenom masom koju se prečesto susreće u drugim lokalima; riječ je o konkretnim komadima piletine jasne strukture, sočnim i korektno začinjenim, koji se mogu jesti i bez ičega sa strane. Zato je i kebab salata ondje i popularan izbor.

Pileći kebab u lepinji danas stoji 7,40 eura, što više nije nekadašnjih 25 kuna, ali je i dalje razumna cijena za porciju i adresu na kojoj se nalazi. Osim klasične lepinje, nude tortilje, a petkom i steak kebab. Lista dodataka je kratka, ali smisleno složena: blagi i ljuti umak, sir, kukuruz, kupus, luk i rajčica. Nema deset vrsta industrijskih punila, nego nekoliko sastojaka koji ne guše meso i prilično su dobri. U suradnji s Volim Ljuto dostupni su i jači umaci, što je postalo zaštitni znak dijela stalnih gostiju.

image
Privatna Arhiva

Sam lokal funkcionira jako dobro. Dvojac iza pulta radi brzo, sigurno i dovoljno duhovito da red ispred pulta djeluje više kao mala scena nego kao nužno čekanje; narudžbe se slažu uz kratke šale i interno prepucavanje, a gosti očito znaju što žele prije nego dođu na red. Kebab u lepinji s piletinom, uz red od sedam–osam ljudi, izlazi za manje od deset minuta. Prostor je uredan, a pult na kojem se kebab slaže vidljivo se stalno čisti, što u ovom žanru nije uobičajeno.

image
Privatna Arhiva

Lepinja je uvijek topla i podatna, s hrskavom koricom koja puca pod zubima tek toliko da najavi ulazak u sočnu unutrašnjost. A unutrašnjost je doslovno krcata komadima mesa, pečenim do one točke gdje rubovi postaju slasno karamelizirani, dok sredina ostaje sočna i puna okusa. Umaci su tu tek da podignu doživljaj. Ovo je kebab u kojem je meso dominantno, moćno i slasno. Porcija je izdašna, gotovo raskošna, a opcija tortilje, koju smo probali s junetinom, donosi elegantniju, čvršće povijenu verziju.

image
Privatna Arhiva

Ne možemo tvrditi da je ovo apsolutno najbolji kebab u gradu, jer takva je titula varljiva i ovisi o trenutku, ali bez sumnje spada u najuži vrh. Nakon ovakvog iskustva, potpuno je jasno zašto se ispred My Kebaba stvaraju redovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 18:16