S jesenskim kišama, otvorili smo velike kišobrane i zaogrnuli se dugim kaputima i jaknama. Nema ništa ljepše nego nakon dugog poslovnog dana ući u topli dom koji miriše na kolače i cimet. predlažemo da danas iznenadite svoje bližnje s ovim jednostavnim, a provjerenim receptom naše čitateljice Mirjane Plećaš i uživate uz šalicu čaja i vrućih muffina.
Trebat će vam:
- 2 veće jabuke
- sok od pola limuna
- 250 g glatkog brašna
- pola žličice sode bikarbone
- 125 g šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 1 žličica cimeta
- 1 jaje
- 100 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 1/2 praška za pecivo
Priprema:
Jabuke ogulite i naribajte. Pokapajte ih limunovim sokom da ne potamne. Prosijte brašno s praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Pjenjačom umutite jaje, dodajte šećer, mutite dalje dodavajući vanilin šećer i cimet istodobno dodavajući ulje i jogurt. Na kraju postupno sipajući umiješajte prosijano brašno te dodajte cimet i umiješajte ribane jabuke. Smjesom punite oblike za muffine koje ste stavili u oblik za pečenje muffina. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva pa ih pecite otprilike 35 minuta.