EVO DETALJA

Najavljeno novo izdanje Weekend Food Festivala, dolazak potvrdili brojni domaći i regionalni chefovi

Ove godine uvodi se Weekend Food Market s bogatom gastronomskom ponudom i taj dio festivala bit će otvoren za sve posjetitelje

U kavani Johann Franck na središnjem zagrebačkom trgu u srijedu je održana konferencija za medije na kojoj je najavljen treći Weekend Food Festival u Rovinju, koji će se održati od 19. do 21. travnja. Program su predstavili direktori festivala Tomo Ricov i Boris Kovaček te direktor marketinga Maistre David Flam.

Showcooking radionice, food market s jedinstvenom ponudom, predavanja i masterclassovi, poznati chefovi, proizvođači i stručnjaci iz područja hrane, pića i ugostiteljstva obilježit će ovogodišnji Weekend Food Festival. Rovinjska stara Tvornica duhana će tako ponovno biti središte okupljanja stručnjaka i ljubitelja gastronomije u širokom smislu riječi, a najveća novost je da će dio festivala biti otvoren za posjetitelje koji žele uživati u gastronomskoj ponudi, dok će festivalske kotizacije trebati svi oni koji će slušati predavanja i sudjelovati na radionicama, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

image
Mario Pavlovic

Tako će se Weekend Food Festival ove godine usredotočiti na izazove s kojima se susreće gastronomska scena, odnosno na temeljne vrijednosti koje će pridonijeti njezinoj kvaliteti.

"Odlučili smo pozvati vrhunske stručnjake iz svijeta i regije kako bismo otvoreno raspravljali o stvarnim problemima s kojima se gastronomska scena suočava. Želimo potaknuti dijalog o povezanosti gastronomije s poljoprivredom, distribucijom i trgovinom te pridonijeti razvoju kvalitetnije gastronomske scene", izjavio je Tomo Ricov, direktor programa festivala i istaknuo važnost gastronomije kao ključnog segmenta turizma za hrvatsku ekonomiju.

Svoj dolazak u Rovinj potvrdili su brojni domaći i regionalni chefovi, među kojima je i Janez Bratovž, legenda slovenske kulinarske scene, Paul Ivić, chef jednog od rijetkih vegetarijanskih restorana s Michelin zvjezdicom, te Filip Ćirić, chef beogradskog restorana Homa. Dolazak su potvrdili i vodeći hrvatski chefovi Ante Udovičić, David Skoko, Mate Janković, Danijel Đekić, kao i chefice Ivana Bekavac i Katarina Vrenc te vlasnik hotela, restorana i vinarije Boris Šuljić.

image
Ustupljena Fotografija
image
Mario Pavlovic

Podsjetimo, na prva dva Weekend Food Festivala sudjelovale su i velike svjetske zvijezde poput Ane Roš, Massima Boture, Dabiza Muñoza, Rasmusa Munka, Eduarda Xatrucha, Janaine Ruede, Franca Pepea i drugih, no zasad je dolazak internacionalnih top chefova neizvjestan. Cjelokupni program festivala bit će objavljen uskoro, a očekuju se i brojna druga imena kroz bogat program.

Osim vrhunskih jela i pića, ovogodišnji Festival više će naglasiti i druge segmente industrije poput Weekend Food Marketa, na kojem će se naći bogata gastronomska ponuda, kao i show cooking radionice, a novost je da će ovaj dio festivala biti otvoren za sve posjetitelje. Weekend Food Festival nije samo gastronomsko događanje, već i platforma koja spaja ljude sa zajedničkom strašću prema okusima i doživljajima, te osim prilike za educiranje i degustiranje, posjetitelji će tijekom tri dana festivala uživati u odličnoj zabavi i povezivanju, i to sve u srcu Rovinja.

image
Ustupljena Fotografija

Domaćin i partner Weekend Food Festivala i ove godine je Maistra te su na konferenciji za mediji još jednom potvrdili svoje zadovoljstvo što sudjeluju na festivalu koji okuplja ugledna imena svjetske gastronomske scene.

"Rovinj se, sa svojom prepoznatljivom tradicijom i kulturom te gastronomskom reputacijom i činjenicom da je nositelj prve Michelinove zvjezdice u Hrvatskoj, ističe kao savršena destinacija za održavanje ovakove vrste događanja. Kao vodeća hrvatska turistička tvrtka u luksuznom segmentu, Maistra s predanošću radi na stalnom unapređenju F&B ponude, posebice kada je riječ o restoranima koji čine sastavni dio naših najprestižnijih hotela. Ističemo važnost vrhunske enogastronomije u izgradnji sveobuhvatnog visoko pozicioniranog turističkog proizvoda za našu destinaciju", izjavio je David Flam, direktor marketinga Maistre i dodao kako očekuju da će Weekend Food Festival privući pozornost raznolike publike i pridonijeti stvaranju nezaboravnog iskustva za sve posjetitelje.

Ulaznice za 3. Weekend Food Festival, koji će se održati od 19. do 21. travnja, u prodaji su na www.weeekendfoodfestival.com, a sve novosti možete pratiti i na službenim FB i IG kanalima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 01:27