Anegdote ugostitelja

Najbizarniji zahtjevi gostiju u restoranima: traže da jedu s cipelama na rukama, da uz vino piju vrhnje, i to nije sve

Neki gosti imaju doista sulude prohtjeve, no da su baš ovako maštoviti stvarno su se mnogi iznenadili...

Prije nekoliko mjeseci pisali smo o suludim prohtjevima gostiju, a tema je bila inspirirana anegdota koje su se dogodile u hrvatski restoranima. Jedan poznati ugostitelj u izuzetom hrvatskom restoranu otkrio nam je bizarnu anegdotu kojoj je svjedočio. Približavalo se božićno vrijeme i osoblje je ukrasilo stolove sa štapićima cimeta koje su položili u staklene zdjelice. Naravno, osoblje nije ni slutilo da gostima mora dodatno objasniti kako štapići cimeta nisu za jelo nego služe kao dekoracija. Kad je osoblje poslužilo couvert, uvidjelo je izmrvljene dijelove štapića cimeta, a jedan od gostiju se držao za usta pokrivajući zube. Osoblje se nakon tog događaja odlučilo za drugu vrstu dekoracija.

Pronašli smo još vrlo čudnih anegdota i situacija iz restorana koji će vas začuditi:

"U restoran je ušla vrlo mršava žena srednjih godina koja nije mogla imati više od 50 kilograma. Pitala me koji je naš najveći odrezak u ponudi i ja sam ponudio rib eye od 680 g. Nije dvojila ni trena i naručila najveći odrezak istog trena. Kad je pojela trećinu jela, došao sam do stola da pitam kakvo joj je jelo. Gospođa je odgovorila da je odrezak odličan ali da želi drugi. Pomislio sam da ipak nije nešto u redu s jelom, ali žena je pojela do kraja oba odreska i još ostavila napojnicu od 40 dolara".

"Jednom sam radila u zalogajnici, a naš redoviti gost bio je ‘ledeni čaj - tip‘. Uz obrok bi baš uvijek naručio ledeni čaj koji se mogao nadopuniti. Već je postao starosjedioc u našem lokalu i svi su znali da će dugo kampirati u zalogajnici i tražiti nadolijevanje ledenog čaja iako je to mogao sam napraviti. Osim toga, osoblje je tražio dozvolu da ode do toaleta, a kad bi mu osoblje poručilo nek slobodno koristi wc kad god želi, konobara bi nagradio s 5 dolara. Nije to sve! Jednom prilikom je odlučio pitu od jabuka jesti s cipelama na rukama koje mu je osoblje moralo pomoći staviti na ruke. Takvo ponašanje je ipak bilo neprihvatljivo i uznemirujuće za druge goste pa smo mu objasnili da više ne može dolaziti u lokal".

image
Pexels

"Nikad neću zaboraviti gospođu koja je naručila salatu s piletinom u našem restoranu. Dakle, žena je naručila salatu s piletinom koju je istog trena i vratila jer joj je bila prehladna. Naravno, napravili smo novu salatu, ispekli pileće file na žaru i ponovno joj poslužili, no gošća je opet vratila obrok. Više nismo znali što da učinimo i salatu smo stavili u mikrovalnu pećnicu. Kad smo joj poslužili, obradovala se uz riječi da je upravo htjela takvu salatu i sve pojela do posljednjeg komadića. Nismo mogli vjerovati", rekli su u jednom restoranu.

"U našu pizzeriju je stiglo društvo, a jedna gospođa je naručila veliku pizzu s piletinom za cijeli stol. Društvo se pobunilo jer su svi bili vegetarijanci i neuspješno pokušavali gospođi objasniti da neće jesti piletinu jer su vegetarijanci, ali da ona slobodno naruči pizzu po vlastitom izboru za sebe. Gospođa ih je uvjeravala kako je piletina vegetarijanska hrana i kako ne razumije zašto je ne žele jesti. Ovako komičnu situaciju nisam nikad doživio u pizzeriji", ispričao je jedan konobar.

"Radio sam u dobrom japanskom restoranu i jednom me gost zatražio malo manje slan soja sos. Naravno, takvo što nije čudno zatražiti u japanskom restoranu. Čudno je ono što je uslijedilo, a to je da je gost ulio mnogo soja sosa u čašu s Pepsi colom i sve popio naiskap".

"Jedna od najčudnijih narudžbi koje pamtim je čaša vina i vrhnja. Dakle, gospođa je zatražila čašu dobrog crvenog vina, a uz to dva decilitra vrhnja. Morao sam ostati kraj stola samo da vidim što će napraviti s vrhnjem. Gospođa je, cijelu čašu vrhnja za kuhanje ulila u vino, nasmiješila se i rekla kako ovo moram probati! Naravno da to nisam nikad probao, niti želim", naglasio je djelatnik jednog restorana.

"Najčudnija narudžba? Molim poširajte mi odrezak u mlijeku i poslužite ga s gumenim bombonima kao prilogom. Tad sam odlučio - više nikad neću raditi u Philadelphiji".

"Najčudniji gost kojeg sam ikad posluživao je tip koji je redovito dolazio i za predjelo uvijek pojeo 40 do 50 ljutih papričica i malo gazirane vode".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:47