KAKVA SURADNJA!

Najbolja slovenska chefica Ana Roš ima novi projekt, ovog puta nema veze s kuhanjem već - odjećom

 Primoz Lukezic/
U pitanju nije bilo kakva suradnja, već ona koja na najbolji način prikazuje rad kreativki udruženih na ovom projektu

U suradnji sa slovenskom modnom dizajnericom Mateom Benedetti, chefica Hiše Franko, Ana Roš, osmislila je liniju uniformi koje danas u njezinom restoranu nosi osoblje. Kako su pojasnile, upoznala ih je zajednička prijateljica i dvije su kreativke odmah shvatile da imaju puno toga zajedničkog. Ponajviše ih je spojila ljubav prema prirodi koju su zatim, kroz zajedničko promišljanje, pretočile u uniforme za osoblje u restoranu Hiše Franko.

image
Primoz Lukezic/

"Dugo pratim Matein rad i uvijek sam se divila odvažnim ljudima kao što je ona. Naš pogled na život prilično je sličan i obje jako volimo prirodu. Jedno jutro sam gledala na livadu prema planini Krn s kavom o ruci i razmišljala o budućnosti, prošlo je tek nekoliko tjedana od ponovnog otvaranja i brige i strahovi toliko su me okupirali da nisam uopće primjećivala ljepotu oko sebe, ali taj me pogled na zelenilo probudio i natjerao da podignem slušalicu i predložim Matei da napravimo nešto ludo. Tako su nastale uniforme kojima smo divlje, šarene, zelene elemente iz prirode unijeli i u restoran. Koristili smo ekološke materijale, ilustracije paprati, maslačaka, vilinskih konjica i pretvorili prostor Hiše Franko u pravu modnu pistu sa samo jednom porukom: Koliko je ovaj svijet lijep!", rekla je chefica Ana Roš.

image
Primoz Lukezic/

I zbilja, uniforme su potpuno drugačije od svega na što smo do sada navikli, napravljene su od ekološki prihvatljivih materijala i dolaze u prirodnim bojama i istim takvim motivima.

Benedetti Life, iza kojeg stoji Matea Benedetti, inače je svjetski priznati brend održive odjeće. Među brojnim uspjesima koje je Benedetti kroz godine nanizala, posebno se ističu oni koji uključuju proglašenje njezinog brenda najboljim organskim brendom sutrašnjice još 2014. godine, zatim titula najboljeg luksuznog brenda godine te ulazak u top pet najluksuznijih veganskih modnih brendova, uz bok Stelli McCartney.

image
Primoz Lukezic/

Dobra je vijest i kako je neke od komada iz kolekcije koje su chefica i modna dizajnerica predstavile, moguće kupiti u trgovini Hiše Franko, a uskoro će biti dostupni i za online narudžbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:02