Najbolje od Rovinjštine

Najbolje supe, vina i maslinova ulja uskoro na tradicionalnoj Antonji u Rovinjskom Selu

 Dalibor Talajić/Ustupljena fotografija
10. Festival istarske supe te 33. Izložba vina i 21. Izložba maslinovih ulja Rovinjštine, održavaju se idućeg vikenda

I ove godine očekuje nas bogat program koji će se održati tijekom manifestacija 10. Festival istarske supe te 33. Izložba vina Rovinjštine i 21. Izložba maslinovih ulja Rovinjštine, u petak 19. siječnja i u subotu 20. siječnja 2024. godine. Organizatori manifestacija su Udruga Agrorovinj i Mjesni odbor Rovinjsko Selo.

image
Dalibor Talajić/Ustupljena fotografija

Njegujući tradiciju poljoprivrednika, maslinara i vinara Rovinjštine, manifestacije u Rovinjskom Selu posebno naglašavaju važnost očuvanja i podizanja kvalitete. Također, prilika su da se proizvodi približe široj publici Rovinja i Istre te svim ljubiteljima tradicionalne gastronomije, istarskih vina i maslinovih ulja.

Udruga Agrorovinj predstavit će na Antonji i rezultate ocjenjivanja ovogodišnjih uzoraka vina i maslinovih ulja koji su prošli sve analize.

image
Dalibor Talajić/Ustupljena fotografija

U petak će se tako održati Festival istarske supe s početkom u 18 sati te će posjetitelji moći degustirati supe koje se pripremaju na licu mjesta. Kupnjom bukalete za degustaciju istarske supe, posjetitelji mogu ponijeti i prigodni suvenir s manifestacije. "Što se tiče natjecanja u izradi supa, ocjenjivat će se priprema tradicionalne i kreativne istarske supe. Sudjeluje ukupno 10, za sada, prijavljenih ekipa, a ocjenjivat će se i ‘najbolja kumpanija‘, odnosno najbolje uređeni štand, te ‘najbolja supa po izboru publike‘", rekao je predsjednik udruge Agrorovinj, Kristijan Damijanić najavivši proglašenje pobjednika u 20:30 sati.

image
Dalibor Talajić/Ustupljena fotografija

U subotu se od 18 sati održava tradicionalna, najstarija vinska izložba u Hrvatskoj, 33. Antonja kao i 21. izložba maslinovog ulja. Ove je godine prijavljeno ukupno 43 uzoraka vina koji će se ocjenjivati u kategoriji profesionalnih proizvođača te u kategoriji proizvođača hobista dok je maslinovih ulja stiglo 63 uzoraka. Priznanja i nagrade za najbolja vina i maslinova ulja Rovinjštine bit će dodijeljena u 19 sati.

Ulaz na manifestacije je besplatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:53