Za pamćenje

Najbolji barmeni, neograničena konzumacija koktela, bogata gastro zona... obilježili su prvi Imperial Spirits Festival

 Daniel Ebner Photography
Najboljim barmenom između 14 kandidata na ekskluzivnom natjecanju proglašen je Tomi Blazhev iz Maistre

Uz vrhunske barmene i preukusne koktele te više od 1500 posjetitelja uspješno je završen prvi Imperial Spirits Festival i tako opravdao naslov najvećeg festivala koktela u Hrvatskoj. Naime, na najljepšoj terasi na Kvarneru, onoj istoimenog opatijskog hotela, okupili su se najbolji koktel majstori iz regije i predstavili najnovije trendove iz industrije, ponudili posjetiteljima jedinstveno barsko iskustvo uz vrhunski program i atmosferu.

image
Daniel Ebner Photography

“Iako je tek prvi, festival je ispunio sva naša očekivanja. I više od toga. Na jednom smo mjestu uspjeli okupiti najbolje od najboljih, upoznali nove trendove iz dinamičnog svijeta koktela. Stižu nam pozitivne reakcije sa svih strana, a to je ono što nas zaista veseli. Uspješnost festivala rezultat je sjajne suradnje velikog tima, a sve uz savjete i pomoć naših kolega iz Austrije koji niz godina organiziraju poznati i visoko posjećeni Liquid Market. Svakako se vidimo i sljedeće godine”, poručili su iz kompanije Liburnia Hotels & Villas, organizatori Imperial Spirits Festivala.

image
Daniel Ebner Photography

Više od 20 poznatih brandova pića predstavilo je ovdje svoje koktele. Vidjeli smo tako signature koktele koji su osmišljeni od strane glavnih lica barmenske industrije. Za Imperial Spirits Festival, vrhunski riječki barmen i koktel majstor Dorijan Skoblar pripremio je par highball koktela: “Moj koktel broj jedan je kultni Negroni, a na festivalu sam za okupljene pripremio i par koktela na bazi premium tonica koji dolaze iz Berlina i svojom se urbanom filozofijom snažno nameću na barskoj sceni. Fokus izlagača je bio predstaviti trendove, ali i zabaviti okupljene - u tome smo svakako uspjeli”.

image
Daniel Ebner Photography

Neograničena degustacija jedinstvenih koktela, najbolji barmeni regije, više od 20 brendova vrhunskih pića, bogata gastro zona i glazbeni program oduševili su okupljene koji su imali priliku izraditi i vlastiti signature koktel u mentorstvu Udruge konobara i barmena Hrvatske Barmen.hr.

image
Daniel Ebner Photography

“U 20 godina školovali smo više od 1000 barmena, barista, F&B menadžera, voditelja barova i konobara. Veliko hvala organizatorima što su nas pozvali da budemo partneri prvog izdanja Imperial Spirits Festivala i sa svim okupljenima podijelimo znanje u stvaranju njihovih omiljenih koktela. Nadam se da se vidimo i sljedeće godine”, rekao je Zoran Lukić, predsjednik Barmen.hr-a.

image

Tomi Blazhev pobjednik je ekskuzivnog natjecanja barmena

Daniel Ebner Photography

Osim toga, na festivalu se održalo ekskluzivno natjecanje barmena na kojem je sudjelovalo 14 profesionalaca, a četveročlani tim odlučio je da je najbolji bio Tomi Blazhev iz Maistre. Blazhev je tako osvojio glavnu nagradu i posjet Casa Martini u Torinu. Na Imperial Spirits Festivalu posjetitelje je oduševio i after party u klubu Gervais na kojemu je nastupio jedan je od vodećih hrvatskih DJ-a s internacionalnom karijerom - Joe2Shinne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:51