THE BEST CHEF

Najbolji chef na svijetu ponovno je Dabiz Munoz, u Madridu je osvojio čak 3 nagrade

 Goran Sebelic/Cropix
Najbolji chef na svijetu je Dabiz Munoz po izboru organizacije The Best Chef.

Najbolji chef na svijetu je Dabiz Munoz po izboru organizacije The Best Chef. Svečana dodjela nagrada upravo se održala u Palači Cibeles u centru Madrida, a okupili su se doista najbolji chefovi na svijetu. Munoz je ponio nagradu najboljeg chefa na svijetu, zatim je izabran za najboljeg chefa po mišljenju profesionalaca te osvojio nagradu City Best.

The Best Chef je svjetski priznat projekt koji slavi chefove. Kako funkcionira? Prvo se stvara lista od 200 nominiranih, ista uključuje 100 "novih" imena te Top 100 koji automatski ulaze u utrku za najboljeg chefa na svijetu, no listu kasnije filtriraju anonimni profesionalci. Upravo zbog tog elementa struke je ovaj projekt toliko priznat u svijetu. Profesionalci uključuju novinare o hrani, kritičare, blogere, fotografe i druge ugledne ljude sa širokim znanjem o gastronomiji.

David Muñoz izgradio je reputaciju pionira i kreativnog avanturista. Tek u svojim tridesetima iznenađuje svojim jedinstvenim pristupom kuhanju koji opisuje kao ‘brutalni‘. Poznat kao infant terrible španjolske kuharske scene, zbog svog vrhunskog, gotovo pank stila upotpunjenog irokezom i piercingom. Hrvatski kuhar Eugen Žinić, kojeg smo proglasili najboljim mladim chefom 2021. godine i uručili mu nagradu "Andrej Barbieri", trenutno radi za Dabiza Munoza, a u pregovorima je i za stalno zaposlenje.

​Strast prema kuhanju Davida Muñoza razvila se kada su ga kao dječaka roditelji odveli u madridski restoran Abrahama Garcije, Viridiana. Stil kuhanja Abrahama Garcie odražava njegov interes za putovanja, književnost i umjetnost, a David je postao fasciniran njegovim pristupom. Ovaj interes iz djetinjstva doveo ga je do pohađanja ugostiteljskog fakulteta, gdje je započeo svoje akademsko obrazovanje.

David Muñoz iskustvo je stjecao radeći u Španjolskoj, kod Balzaca i Viridiane, te u inozemstvu, gdje je upijao globalne utjecaje koji se sada odražavaju na njegov vlastiti stil. Nekoliko godina proveo je u Londonu, a po povratku u Madrid David Muñoz odlučio je otvoriti vlastiti restoran DiverXO.

Svečanoj dodjeli nagrada prisustvovao je i vrlo talentirani chef Hrvoje Kroflin koji je u Madrid stigao sa suprugom Ivanom Marasović Kroflin. Naime, Kroflin je jedan od stotinu nominiranih chefova za The Best Chef Award.

image

Hrvoje Kroflin i supruga Ivana Marasović Kroflin

Privatna Arhiva/

Uručeno je i nekoliko pojedinačnih nagrada.

The Best Chef City Best - Dabiz Munoz

The Best Pizza Chef - Franco Pepe

The Best Chef inovator - Josh Niland

The Best Chef Food art award - Natsuko Shoji

The Best Chef Legend Award - Pierre Koffman

The Best Pastry Chef - Antonio Bachour

The Best Chef Rising Star - Jessica Rosval

The Best Chef Dining Experience - Anne- Sophie Pic

The Best Chef New Entry - Ricardo Camanini

The Best Chef Pristine - Ana Roš

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:59