VELIKI Dabiz Muñoz

Najbolji chef na svijetu u Barceloni otvorio novi restoran, cijene jela su prilično pristupačne

 @elgoxo Instagram/@dabizdiverxo Instagram/
Osim cijena, cijeli koncept restorana prilično je opušten i pristupačan svima koji vole uživati u dobroj hrani

Dabiz Muñoz, španjolski chef, u Barceloni je ovih dana otvorio GoXo, restoran potpuno drugačijeg koncepta od očekivanog. Muñoz je inače ove godine proglašen najboljim chefom na svijetu prema izboru The Best Chef Awards i poznat je po genijalnim tanjurima koja priprema u restoranu DiverXO.

Novi restoran zapravo je nastavak na projekt dostave jela koji je slavni chef pokrenuo prošle godine, nosi naziv GoXo i nudi jela pripremljena na razini fine dininga upakirana u fast food format, kako je novi koncept opisao sam chef. Ono što posebno iznenađuje jest činjenica da je Muñoz jela u novom restoranu odlučio učiniti dostupnima svima pa će se tako cijene kretati između 25 i 30 eura.

Također, kako navode mediji, novi restoran ne nudi opciju rezervacije stolova niti je u pitanju mjesto s otmjenim priborom za jelo i tanjurima. Atmosfera je opuštena i sve funkcionira na klasičnom principu; gost dolazi, naručuje, dobiva račun, skuplja svoje jelo, a zatim sjeda za stol i uživa. GoXo nudi jela kao što je dimljena svinjetina i tacosi te Muñozove posebne lazanje. Restoran je smješten u NH Constanza hotelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:42