Izvor vijesti: Thrillist.com
Izvor fotografija: iStock
Svaki dio dobro odležane govedine ima svoje vrijeme, mjesto i namjenu. Naravno, ne obrađuje se svo meso na jednak način i ovaj mini vodič ne mora dijeliti vaše mišljenje. Neki od najboljih ”mesnih” chefova u Sjedinjenim Američkim Državama objasnili su koji dijelovi goveda su prilično precijenjeni i zašto.
Spoiler alert: biftek je na vrhu ljestvice!
Goveđi biftek
Michael Fiorelli, chef u restoranu Love&Salt je izjavio kako je po njegovom mišljenju goveđi biftek najprecjenjeniji dio goveda. Nema okus ni teksturu, ali su iz nekog razloga ljudi spremni platiti velike količine novca upravo za taj dio goveda. Kaže da ga u svom restoranu nikada ne bi poslužio. S njim se slažu i John Lichtenberger, chef restorana Isla i Peche te Albert Gonzalez i Jesse Schenker.
Goveđi file (pisanica)
Bryce Gilmore, chef i vlasnik restorana Odd Duck i Barleyswine, izjavio je kako je file goveda definitvno najprecjeniji dio goveda. Ljudi ga obožavaju zbog njegove krtosti i mekoće, ali činjenica da goveđi file nije prošaran masnoćom koja je izrazito krucijalna prilikom pripreme samog mesa, predstavlja jedan veliki minus. S njim se slažu i chef Harwell iz Simon Hospitality Group, Paras Shah iz Kat&Theo te Wiliam DeMarco, chef restorana CRUSH.
Kobe govedina
Geoff Baumberger iz restorana Ocean Prime, smatra kako je Kobe govedina sve samo ne podcijenjena. Prilično je poznata i uzgaja se lokalno u Japanu, ali nije ni približno dobra kao ostatak japanske kuhinje. Možda Japanci jednostavno nisu za uzgoj i proizvodnju mesa?
Porterhouse odrezak (ramstek+biftek)
Za chefa Steve McHougha, chefa u mesnom restoranu Cured, najprecjenjeniji je Porterhouse odrezak. On smatra kako je to odrezak za osobu koja se nije mogla odlučiti želi li naručiti ramstek ili biftek. Također, zahtjeva pažljivu pripremu, upravo zbog dva komada mesa od koja se sastoji.
Što vi mislite?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....