Zvuči baš dobro

Najbolji paški restoran uvodi brunch po pristupačnim cijenama i posebnu večeru

 Privatni album
Boškinac ovim potezom cilja na one koji žele uživati u njihovom krasnom vrtu uz ukusne zalogaje i koktele kroz dan
Boškinac ovim potezom cilja na one koji žele uživati u njihovom krasnom vrtu uz ukusne zalogaje i koktele kroz dan

Iz Boškinca na otoku Pagu stiže novost o proširenju ponude. Uz postojeći restoran, konobu i vinariju, na njihovoj prekrasnoj vrtnoj terasi sad uvode i brunch. Za one koji nisu upoznati, Boškinac je već dugo jedan od ključnih aktera na gastronomskoj sceni otoka, ali i u zemlji. Zahvaljujući viziji vlasnika Borisa Šuljića, čiji je angažman u kuhinji, vinariji i razvoju turizma definirao modernu povijest Paga, otok su otkrili brojni turisti, znatiželjni posjetitelji i kuhari. Prekretnica u široj percepciji bio je posjet Anthonyja Bourdaina 2012. godine, nakon kojeg je restoran stekao dodatnu popularnost izvan Hrvatske. Bourdain je svoj posjet zabilježio poznatom izjavom: "Ako niste bili ovdje, vi ste idiot. Ja sam idiot!"

Nakon Bourdainova posjeta Boškinac je doživio veliki uzlet, koji su restoran i hotel itekako hrabro podnijeli. Ljudi su iz daleke Amerike putovali na Pag (a i danas to čine) samo kako bi mogli doživjeti iskustvo kao slavni chef.

image
Tomislav Krišto/Cropix

S jedne strane, tu je fine dining restoran koji danas ponosno nosi prestižnu Michelinovu zvjezdicu. Pod vodstvom chefa Matije Bregeša, on predstavlja vrhunac otočke gastronomije. S druge strane, kao srce i duša Boškinca, djeluje konoba. U njoj se njeguje tradicionalnija, autohtona kuhinja, nudeći utješne i prepoznatljive okuse Paga. Prošlogodišnjim potezom uvođenja dnevnih menija u tri slijeda po pristupačnoj cijeni od 32 eura, konoba je postala i iznimno popularno mjesto koje nudi vrhunsku vrijednost za novac, privlačeći tako još širi krug gostiju.

image
Robert Pichler
image
Robert Pichler

Uvođenje bruncha logičan je korak kojim Boškinac upotpunjuje svoju ponudu, pružajući gostima opušteniji format obroka. Koncept se, naravno, oslanja na temeljni princip Boškinca, odnosno, posvećenosti kvalitetnim sastojcima nabavljenim od lokalnih proizvođača. Gosti mogu uživati u brunchu u vrtnom baru svakoga dana od 9 do 15 sati, u ugodnom okruženju s pogledom na paške poljane.

image
Robert Pichler
image
Robert Pichler

Jelovnik je osmišljen tako da nudi izbor između klasičnih i mediteranskih jela. U ponudi su tako jaja Benedikt (10 €) i kajgana sa slaninom (7 €), uz jela poput focaccie s mozzarellom, pršutom i smokvama (12 €). Gosti mogu odabrati i avokado tost s lososom (11 €), tuna salatu s kus-kusom (14 €) ili quiche s pršutom i špinatom (9 €). Za lakši obrok tu su granola s jogurtom (12 eura) i waffle sa svježim voćem (9 €), dok je za dvoje dostupna plata koja uključuje hummus, baba ganoush i guacamole (18 €).

image
Robert Pichler
image
Robert Pichler

Uz standardnu ponudu pića u baru, poput cijeđenih sokova, za vrijeme bruncha nudit će se i nekoliko koktela poput Mimose (9 €), Espresso Martinija (14 €) i Cheesecake koktela (17 €).

Ako ste ovog ljeta u blizini Paga, posjet Boškincu za brunch, a bogme i večeru u restoranu ili konobi, iskustvo je koje ne želite propustiti, no najbolje je da se u to uvjerite sami.

VEČERA POSVEĆENA POL ROGERU

Nakon lanjske, posvećene Ruinartu, Boškinac je ove godine svoju šampanjsku večeru u šest sljedova posvetio kući Pol Roger. Međutim, na večeri, koja je najavljena za subotu, 14. lipnja 2025., s početkom u 19 sati točit će se i vina Boškinac. Zanimljiv meni, uz koji na kraju dolazi i cigara te koktel u baru hotela Boškinac, stoji 207 EUR, a rezervacije su neophodne te ih je moguće napraviti pozivom na broj +385 53 663 500 ili e-mailom na adresu [email protected]

Oni koji nisu za večeru, nego im više odgovaraju mali zalogaji i koktel uz cigaru, također su dobrodošli. Cijena ove ponude je 47 EUR i služi se uz bar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
11. srpanj 2025 07:30