
Iz Boškinca na otoku Pagu stiže novost o proširenju ponude. Uz postojeći restoran, konobu i vinariju, na njihovoj prekrasnoj vrtnoj terasi sad uvode i brunch. Za one koji nisu upoznati, Boškinac je već dugo jedan od ključnih aktera na gastronomskoj sceni otoka, ali i u zemlji. Zahvaljujući viziji vlasnika Borisa Šuljića, čiji je angažman u kuhinji, vinariji i razvoju turizma definirao modernu povijest Paga, otok su otkrili brojni turisti, znatiželjni posjetitelji i kuhari. Prekretnica u široj percepciji bio je posjet Anthonyja Bourdaina 2012. godine, nakon kojeg je restoran stekao dodatnu popularnost izvan Hrvatske. Bourdain je svoj posjet zabilježio poznatom izjavom: "Ako niste bili ovdje, vi ste idiot. Ja sam idiot!"
Nakon Bourdainova posjeta Boškinac je doživio veliki uzlet, koji su restoran i hotel itekako hrabro podnijeli. Ljudi su iz daleke Amerike putovali na Pag (a i danas to čine) samo kako bi mogli doživjeti iskustvo kao slavni chef.
S jedne strane, tu je fine dining restoran koji danas ponosno nosi prestižnu Michelinovu zvjezdicu. Pod vodstvom chefa Matije Bregeša, on predstavlja vrhunac otočke gastronomije. S druge strane, kao srce i duša Boškinca, djeluje konoba. U njoj se njeguje tradicionalnija, autohtona kuhinja, nudeći utješne i prepoznatljive okuse Paga. Prošlogodišnjim potezom uvođenja dnevnih menija u tri slijeda po pristupačnoj cijeni od 32 eura, konoba je postala i iznimno popularno mjesto koje nudi vrhunsku vrijednost za novac, privlačeći tako još širi krug gostiju.
Uvođenje bruncha logičan je korak kojim Boškinac upotpunjuje svoju ponudu, pružajući gostima opušteniji format obroka. Koncept se, naravno, oslanja na temeljni princip Boškinca, odnosno, posvećenosti kvalitetnim sastojcima nabavljenim od lokalnih proizvođača. Gosti mogu uživati u brunchu u vrtnom baru svakoga dana od 9 do 15 sati, u ugodnom okruženju s pogledom na paške poljane.
Jelovnik je osmišljen tako da nudi izbor između klasičnih i mediteranskih jela. U ponudi su tako jaja Benedikt (10 €) i kajgana sa slaninom (7 €), uz jela poput focaccie s mozzarellom, pršutom i smokvama (12 €). Gosti mogu odabrati i avokado tost s lososom (11 €), tuna salatu s kus-kusom (14 €) ili quiche s pršutom i špinatom (9 €). Za lakši obrok tu su granola s jogurtom (12 eura) i waffle sa svježim voćem (9 €), dok je za dvoje dostupna plata koja uključuje hummus, baba ganoush i guacamole (18 €).
Uz standardnu ponudu pića u baru, poput cijeđenih sokova, za vrijeme bruncha nudit će se i nekoliko koktela poput Mimose (9 €), Espresso Martinija (14 €) i Cheesecake koktela (17 €).
Ako ste ovog ljeta u blizini Paga, posjet Boškincu za brunch, a bogme i večeru u restoranu ili konobi, iskustvo je koje ne želite propustiti, no najbolje je da se u to uvjerite sami.
Komentari
0