NISTE NI POMISLILI

NAJČUDNIJE EKSPERIMENTALNE CRAFT PIVE: Zapanjujuće od čega se sve mogu raditi!

 Getty Images/iStockphoto
Eksperimentalna craft piva trenutačno doživljavaju priličan procvat i uspjeh. Za vas smo prokopali par piva koje će vas zapanjiti sastojcima koji su korišteni za njihovu pripremu! Što kažete? Dolazi li ijedna od dolje navedenih u obzir?

Izvor naslovne fotografije: Brugghus Stedja Facebook Page

Piva od testisa kita

Brugghus Stedja Facebook Page

Izvor fotografije: Brugghus Stedja Facebook Page

Koliko god vam ovo čudno i nevjerojatno zvučalo, da, ovakva piva postoji! Radi se o Amber Ale pivi koju je prvi put proizvela denverska pivovara Wynkoop, a ova na fotografiji je piva islandske pivovare Stedji Brewery. Ovakva piva je iznimno tamna, lagano čokoladnog i karamel okusa kao i većina tamnih piva. Također, nazire se lagani okus kave u pozadini.

Piva od crnila lignje

Pac Brew Lab

Izvor fotografije: Pac Brew Lab

Zapravo se radi o tome da se pivi daje duboko tamna crna boja pomoću crnila lignje koje inače nema nikakav okus. Konkretno, pivo s crnilom od lignje pivovare Pacific Brewing Laboratory u sebi krije okuse zapečenih zrna kave, nešto citrusa, borovih iglica i naravno, crnilo od lignji.

Pivo od dimljene svinje

Right Brain Brewery Facebook Page

Izvor fotografije: Right Brain Brewery Facebook Page

Ova bogata i čokoladna porter piva uistinu sadrži dimljene svinjske glave i kosti. Mnogi opisuju iskustvo ispijanja ove pive kao da uzmete perec, zamotate ga u šunku i umočite u čokoladu. Što kažete?

Piva s maslacem od kikirikija

Fool Proof Brewing

Izvor fotografije: Fool Proof Brewing

Miris ove pive će vas odmah podsjetiti na maslac od kikirikija, kad ju otvorite imati ćete dojam da ste otvorili staklenku maslaca od kikirikija. Radi se o robusnoj porter pivi u kojoj zapravo maslac od kikirikija poprilično prevladava. Za fanove kikirikija, kao stvoreno!

Piva s okusom sljezovih kolačića

Off Color Brewing

Izvor fotografije: Off Color Brewing

Ova stout piva pivovare Off Color Brewing napravljena je od graham brašna, praha sljezovih kolačića, vanilije i kakaa. Upravo takav joj je i okus, a savršena je za sve ljubitelje gustih, bogatih i ''sirupastih'' piva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:34