StoryEditor
SVE JE U TEHNICI

KORISNA INFORMACIJA ZA SVE STRASTVENE PIVOPIJE Evo kako ćete izbjeći stvaranje 'pivskog trbuščića'

 Getty Images/iStockphoto

Korisna informacija za sve strastvene pivopije: imate li problema s nadutošću ili vam se već formirao famozni pivski trbuh, svoj omiljeni hmeljni napitak vjerojatno nepravilno ulijevate!

Naime, stručnjaci su zaključili kako je općeprihvaćeni način ulijevanja piva u čašu - onaj da se malo nakrivi, pa polako ulijeva, kako bi se izbjeglo stvaranje pjene - pogrešan, piše Slobodna Dalmacija.

"Pivski ekspert" Max Baker tvrdi kako na taj način, to jest izbjegavanjem stvaranja pjene na vrhu čaše, zapravo "zarobljavamo" ugljikov dioksid u pivu. Tako plin dospijeva u naš trbuh, a ako uz ispijanje tog "obespjenjenog" piva konzumiramo grickalice, efekt se pojačava, kaže Baker.

Hrana, naime, provocira pivo, koje u našem trbuhu otpušta plin jer nije izbačen pravodobno, u čaši.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2020 23:25