NAJTRAŽENIJI REZANCI

Najjeftinije jelo u restoranu s Michelinovom zvjezdicom košta samo 30 kuna

 Hill Street Tai Hwa Pork Noodle Facebook/
Rezanci s mljevenom svinjetinom i čilijem, sudeći prema komentarima onih koji su ih isprobali, itekako zaslužuju priznanje

Na singapurskoj tržnici udaljenoj svega pet minuta hoda od željezničke stanice Lavender, prepunoj štandova s hranom nalazi se i jedan koji je, zahvaljujući izvanrednim rezancima, kako ih opisuju oni koji su ih probali, dobio Michelinovu zvjezdicu. Riječ je o Hill Street Tai Hwa Pork Noodle štandu na kojem se, kako u svojoj recenziji piše autorica na Insideru, i danas jedu sjajni noodlesi, na kojima se cijene jela kreću oko 30 kuna te se ubrajaju među najjeftinija jela s Michelinovom zvjezdicom uopće.

Prema pisanju lokalnih medija, Tai Hwa Pork Noodle je najstariji štand na kojem se radi bak chor mee, jelo s noodlesima i mljevenom svinjetinom. Štand je otvorio Tang Joon Teo još 1932. godine te popularizirao upravo ovo u Singapuru od tada općenito prilično traženo jelo, a od 1995. godine, kada je Tang Joon Teo preminuo, štand je preuzeo njegov sin, Tang Chay Seng.

Nude porcije različitih jela od 6, 8 i 12 dolara i na jelo se čeka uglavnom 15-ak minuta.

"Kao netko tko jede noodlese gotovo svaki dan, sva isprobana jela bila su odlična, ali bak chor mee je stvarno ispunio očekivanja. Rezanci su bili svježi i svilenkasti, meso je bilo dobro začinjeno i umak je baš imao onaj umami okus", opisala je autorica recenzije za Insider.

"Sretan sam kad čujem da se ljudima sviđa hrana i osjećam se isto i nakon Michelinove zvjezdice", komentirao je kratko chef Chua Hock Cheng.

Najjeftinije jelo s Michelinovom zvjezdicom donedavno se moglo kušati na štandu Hawker Chan, također na singapurskoj tržnici, a koštalo je svega 15-ak kuna. U pitanju je bila riža s piletinom koju je chef Chan Hon Meng pripremao još od 2009. godine i po kojoj je zatim postao poznat. Hawker Chan se s vremenom proširio i postao franšiza, no prošle su godine izgubili zvjezdicu.

"Vjerujemo da svatko ima pravo na svoje mišljenje kada je u pitanju hrana. Nastavit ćemo posluživati ukusnu hranu po prihvatljivim cijenama, to je jednostavno naša vizija i misija. Potrudit ćemo se da ponovno zaradimo zvjezdicu", komentirali su iz Hawker Chana izostanak s prošlogodišnje liste restorana s Michelinovim zvjezdicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:36