VIRTUALNI RESTORAN

Najveći lanac craft burgera u zemlji se širi: Otvorena nova lokacija Submarinea

Aleksandar Lazinica i Dragoljub Božović

 Sandro Sklepić/
Hrvatsko netehnološko čudo ide dalje, upravo su otvorili restoran u glavnom gradu Rumunjske

Luka Jureško, operativni direktor potvrdio nam je kako je u Bukureštu otvorena nova lokacija Submarinea, ovog puta radi se o virtualnom restoranu koji će poslovati samo putem dostave.

Ovo nije prva inozemna ekspozitura najvećeg hrvatskog lanca craft burgera u zemlji jer su prije nekoliko godina otvorili i u Beogradu. Submarine u Rumunjskoj nudit će svoja jela putem dostavnih servisa. Ova odluka nimalo ne iznenađuje budući da su sustav "dark kitchena" prokušali silom prilika na početku pandemije. "Dark kitchen" se definira kao model koji je stigao sa Zapada, gdje ga još nazivaju i Ghost kitchen, Cloud kitchen ili Virtualni restoran, a riječ je o kuhinji koja se bavi samo dostavom hrane. Budući da sve više ljudi naručuje hranu kući ili na posao, umjesto da odlaze u restoran i gube vrijeme u gužvi na cesti, zatim čekajući stol i hranu u restoranu, mijenja se i paradigma restoranskog biznisa.

Submarine iz mjeseca u mjesec širi svoje poslovanje što je evidentno po sve većem broju otvorenih restorana kako u zemlji, a sada se taj broj povećava i u inozemstvu. Podsjetimo kako je upravo Submarine prozvan "hrvatskim netehnološkim čudom" od strane vodećih medija i to nakon priznanja Financial Timesa koji ih je uvrstio na listu 1000 najbrže rastućih tvrtki u Europi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:44