POPULARNO MJESTO

Nakon 48 godina zatvoren je dobro poznati kiosk na Dolcu: "Mislimo da je bilo dovoljno dugo..."

 Privatna Arhiva/
Zatvoren je legendarni kiosk na kojem smo kupovali masline, dobre sireve, artičoke...

Kada smo ovog ponedjeljka posjetili zagrebački Dolac, u donjem, mliječnom dijelu tržnice primijetili smo nekoliko zatvorenih kioska. Bilo je već kasno pa nas to i nije pretjerano iznenadilo, a neki od lokala ponedjeljkom ionako ne rade. No, pažnju nam je ovog puta ukrao natpis na legendarnom kiosku Ljubica. Naime, mjesto gdje smo često kupovali masline, artičoke, dobar feta sir i mozzarellu u rinfuzi, smješteno na samom kraju mliječnog dijela Dolca, kada se već ulazi u unutrašnji prostor zauvijek je zatvoreno. Na spuštenim rešetkama stajala je poruka.

"Poštovani kupci, odnosno dragi prijatelji... Zahvaljujemo vam na dugogodišnjem druženju (samo 48 god). Mislimo da je bilo dovoljno dugo rada! Nosit ćemo vas u srcu! Svako dobro svima i još jednom veliko hvala na svakoj lijepoj riječi! Lijepi pozdrav svima: Maca, Ljubica i Sanja"

image
Privatna Arhiva/

Dolac je zatvaranjem kioska Ljubica izgubio mjesto s dobrom ponudom sireva kakvi se ne mogu pronaći svugdje, ali i drugih delicija koje su se ovdje uvijek kupovale u rinfuzi i po pristojnim cijenama. Osim toga, ovdje će nam posebno nedostajati vesela, nasmijana ekipa iza pulta koja je uvijek bila spremna udijeliti lijepu riječ i pokoji kulinarski savjet ili recept, poput primjerice onog za tost s artičokama i tikvicama koji je na svom Instagram profilu svojevremeno podijelila Janja Benić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:21