Vratio se!

Nakon duge pauze ponovno se održava popularni Mali plac u centru Zagreba

U Branimir Mingle Mallu nakon posla svratite po svježe voće i povrće, zimnicu, juhe i razne druge proizvode

Nakon duže pauze, u zagrebački Branimir Mingle Mall ponovno se vraća omiljena putujuća tržnica Mali plac. U organizaciji Jelene Mikin i njenih suradnika, u srijedu 8. studenog, ali i dva tjedna kasnije, točnije u srijedu 22. studenog, moći ćete nakon posla svratiti u Branimir centar u Ulici kneza Trpimira 6 i nabaviti svježe ubrano voće, povrće i izabrane proizvode direktno od malih lokalnih proizvođača.

image
Marija Gasparovic

Osim što ćete u periodu između 16 i 19 sati moći obaviti kupovinu, imat ćete priliku i popričati s ljudima koji uzgajaju hranu, rade pekmeze, maslace od orašastih plodova, domaće začinske mješavine i juhe, kao i razne druge proizvode.

image
Sanjin Kastelan

Organizatorica Jelena Mikin kaže da je zadovoljna odazivom za početak, a u ovom prvom izdanju dolazi 10-ak izlagača koji donose vrlo široki asortiman sezonskih proizvoda i plodova. “Veselimo se svi, jako dugo vremena je prošlo od našeg zadnjeg izlaganja u Branimir Mingle Mallu. Iako smo u međuvremenu gostovali na raznim mjestima i povremeno se okupljali, ipak se nadamo da ćemo nastaviti s redovnim susretima. Za sada smo krenuli s dva događanja mjesečno, tako bismo nastavili i dalje kroz prosinac, a onda ćemo vidjeti treba li nešto mijenjati po tom pitanju početkom godine”, objasnila nam je.

image

Organizatorica Malog placa Jelena Mikin

Ranko Suvar/Cropix

Među izlagačima će biti, između ostalih, OPG Rogić iz Kupinca sa svojim juhe u vrećici od ekološki uzgojenog povrća, Agrummmi koji iz doline Neretve dolaze s mandarinama, tu je i obitelj Božić s kupinovim vinom, a s farme Slatko moje zeleno iz Donje Stubice na Mali plac stižu eko matovilac, puterica, kristalka, kovrčavi kelj, baby zelene salatice, butternut tikve, batati i drugi proizvodi. People2people kupcima će ponuditi svoje maslace, OPG Rosa petalis prerađevine od ruža, a Jaggety svoju poznatu mješavinu za juhu.

image
Mali Plac

Za više informacija o idućim datumima održavanja Malog placa pratite njihove profile na Facebooku i Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 20:49